newtwitter-blize-facebooku-multimediim-i-lidem
Novinka #NewTwitter: blíže Facebooku, multimédiím i lidem

#NewTwitter: blíže Facebooku, multimédiím i lidem

Jan Černý

Jan Černý

17. 9. 2010 12:00

Twitter si dal za cíl být přehlednější a otevřít se více lidem. Všem členům své komunity postupně přidá nové funkce.

Reklama

Sociální sítě jsou mezi lidmi stále více populární. Může za to hlavně fakt, že nám umožňují být ve styku s lidmi, které už nějaký nevídáme. Najít dnes kohokoli na síti není vůbec těžké, a tak můžete hodit řeč se svojí první dětskou láskou nebo spolužákem ze školní lavice. Kromě výhod však také přináší nevýhody jako závislost na neustálém aktualizování statusů a tím pádem nic nedělání (tzv. prokrastinace). I když je dneska in být opravdu všude, troufám si říci, že za pár let budou trendy úplně jiné a mnohem zajímavější budou lidé, které naopak nikde nenajdete.

#NewTwitter: blíže Facebooku, multimédiím i lidem
i Zdroj: PCTuning.cz
#NewTwitter: blíže Facebooku, multimédiím i lidem
i Zdroj: PCTuning.cz
#NewTwitter: blíže Facebooku, multimédiím i lidem
i Zdroj: PCTuning.cz
#NewTwitter: blíže Facebooku, multimédiím i lidem
i Zdroj: PCTuning.cz

Zatímco na největší sociální sítí Facebook se to multimediálním obsahem (jako jsou videa a obrázky) jen hemží, třetí Twitter nabízel doposud pouze mikroblogování. Tedy krátké zprávy o maximální délce 140 znaků. Uznejte sami, že vyjádřit hlubší myšlenku do 140 znaků je opravdu velmi obtížné. Pokud k tomu připočtete pouze jednoduché filtrování a zkracování odkazů je jasné, že neosloví tolik lidí. V polovině týdne na tiskové konferenci oznámilo vedení Twitteru, že chystá několik změn, které by mohly učinit mikroblogování atraktivnějším – přidá některé funkce podobné Facebooku. Čím se Twitter liší od ostatních? Podle mě tím, že je velmi jednoduchý, rychlý a jde o asymetrickou sociální síť – tedy takovou, kde se uživatelé nemusí sledovat navzájem.


Líbí se vám nové funkce Twitteru? Pokud jste aktivní, dostanete jej dříve než ti, které sledujete

I když bylo možné díky doplňkům přidat třeba geolokaci, stále to bylo málo. Abyste viděli obsah, museli jste klikat na odkazy. Vylepšené rozhraní však přidá různé náhledy a z úzkého pravého pruhy, kde byl prozatím jen přehled soukromých zpráv (Direct Messages) a označení vaší osoby (@přezdívka) ve tweetu, se stane jakési multimediální centrum. V horní liště přibude vyhledávání a nové vylepšené rozhraní umožní také používat klávesové zkratky či důkladnější filtrování zpráv. A nezapomeňte, dnes máme #FollowFriday (#ff, #ffcz) – objevili jste uživatele, který podle vás píše přínosné tweety? Označte jej uvedeným tagem, vaši followeři mohou dát na vaše doporučení a budou jej sledovat. Pokud rádi používáte sociální sítě a líbí se vám náš magazín, můžete sledovat náš účet na Facebooku, či Twitteru. Díky insider informacím členů redakce můžete být stále v obraze.

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama