nintendo-switch-se-docka-lepsiho-displeje-doda-ho-sharp
Novinka Nintendo Switch se dočká lepšího displeje, dodá ho Sharp

Nintendo Switch se dočká lepšího displeje, dodá ho Sharp

Mirek Kočí

Mirek Kočí

8. 8. 2019 13:00 2

V příštích týdnech se dočkáme premiéry hned dvou konzolí od Nintenda. Jako první bude mít premiéru inovovaná revize původního Switche a o něco později se dostane do obchodů i model Switch Lite, který je primárně na hraní na cesty, protože se neumí připojit k televizi. Jak nyní vyšlo najevo, obě zařízení budou mít displeje IGZO od Sharpu, které jsou výrazně energeticky úspornější než ostatní typy displejů. Upozornil na to server Gizmodo.

Reklama

Zkratka IGZO je vytvořena z anglických názvů čtyř prvků (indium, gallium, zinek, kyslík), které tvoří polovodivý materiál TFT vrstvy. Mezi hlavní přednosti IGZO displejů vyvinutých společností Sharp kromě nižší spotřeby energie a tedy delší výdrže na baterii zařízení, ve kterých jsou použity, patří také velmi vysoký jas, přesné podání barev a přesná odezva dotyku.

Nintendo Switch Lite je menší a lehčí zařízení než původní model. Nový systém je určen primárně na hraní na cesty, neumí se totiž připojit k televizi a přišel také o odnímatelné ovladače Joy-Con. Výkonu ale bude mít dostatek, uvnitř totiž najdeme novou revizi čipu Nvidia Tegra X1. Oficiální zahájení prodeje konzole je stanoveno na 20. září.

O několik týdnů dříve, zhruba ve druhé polovině srpna, by se na trh měla podívat i vylepšená verze původního Switche. Kromě lepšího displeje i ona nabídne nový čipset od Nvidie. Starší Tegra X1 je založena na osmici jader typu AMR Cortex-A57 a grafickém čipu generace Maxwell, přičemž má kódové označení „Logan“ a číselné označení T210. Nová revize nese jméno „Mariko“ a charakterizuje ji číslo T214. Vylepšený čip má být oproti tomu původnímu energeticky úspornější, zároveň však nabídne vyšší výkon.

Nintendo Switch se dočká lepšího displeje, dodá ho Sharp
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama