Noctua v temné černé, dva chladiče nyní zakoupíte i bez ikonického zbarvení
i Zdroj: Noctua
Novinka Noctua v temné černé, dva chladiče nyní zakoupíte i bez ikonického zbarvení

Noctua v temné černé, dva chladiče nyní zakoupíte i bez ikonického zbarvení

David Jiránek

David Jiránek

7. 11. 2023 18:30 1

Každý počítačový nadšenec si společnost Noctua spojí s ikonickým zbarvením. To se ale nehodí do každé sestavy. Stále častěji tak společnost nabízí také černou verzi chladičů i větráčků. Mezi ně se nyní zařadí dvě nové verze.

Reklama

Série chromax.black od Noctua zaujme každého, kdo si nepotrpí na ikonické barevné schéma tohoto výrobce. Samozřejmě ani podsvícení zde nehledejte. Černě zabarvené modely se nově vztahují na dva celkem odlišné chladiče. Konkrétně na nízkoprofilový NH-L9x65 a také oblíbený NH-D9L.

V případě NH-L9x65 jde o 65 mm vysoký chladič se čtveřicí heatpipes. V mnoha ohledech dvojnásobně rozměrný bratr kompaktního NH-L9i by měl nabídnout o dost větší chladící kapacitu. Kromě výšky si ale chladič zachovává rozměry 95 × 95 mm a neměl by tak v žádném případě překážet RAM a PCIe rozšířením.

NH-D9L vynikne v Mini-ITX skříních, kde nabídne skvělou chladící kapacitu vzhledem k rozměrům. S výškou 110 mm se vejde i do menších skříní. Většina chladičů totiž nabízí výšku 150 mm. Zachovány zůstávají rozměry u šířky a délky 95 × 95 mm.

S černými radiátory ladí i černé větráčky, které dostanete v balení. Konkrétně jde o NF-A9 a NF-A9x14 s podporou pro PWM. Samotné chladiče si poradí s Intel i AMD sockety. Cena za NH-D9L chromax.black začíná na 75 euro (přibližně 1 900 korun), v případě NH-L9x65 si připravte 70 euro (asi 1 700 korun).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama