nokia-n8-finska-bitevni-lod-pripluje-v-rijnu
Novinka Nokia N8: Finská bitevní loď připluje v říjnu

Nokia N8: Finská bitevní loď připluje v říjnu

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

9. 9. 2010 08:00 13

Největší světový výrobce mobilních telefonů již brzy vypustí do prodeje nový chytrý telefon, se kterým má veliké ambice.

Reklama

Telefon, který byl poprvé oznámen v dubnu se může pochlubit 12 megapixelovým fotoaparátem, objektivem Carl Zeiss, xenonovým bleskem a natáčením videa v rozlišení 720p (v HD kvalitě).  Povedený kapacitní AMOLED displej se společně s novým Symbianem^3 starají o přesnější a intuitivnější ovládání. Aplikace pro toto zařízení budou k dispozici v hojně propagovaném Ovi Store.

Nokia N8 zvládne bez problémů nahradit i domácí kino. Nevěříte? Telefon díky rozhraní HDMI připojíte např. k televizi. Poradí si s rozlišením HD Ready, pořádný zvuk si pak užijeme díky 5.1 kanálovému Dolby Surround. N8 si samozřejmě poradí i s takovými formáty, jako je DivX.

Nokia N8: Finská bitevní loď připluje v říjnu
i Zdroj: PCTuning.cz

Zbrusu novou a velmi chválenou funkci USB On-the-Go umožňující připojení USB paměti, klávesnice, ale i myši si můžete prohlédnout na videu níže. Detailní specifikaci produktu naleznete na stránkách výrobce. Nokia doufá, že se díky těmto funkcím minimálně dotáhne, nebo dokonce předežene své největší konkurenty v podobě iPhone a Android zařízení.

Ačkoliv Nokia platí za největšího světového výrobce, její podíl na trhu high-end telefonů výrazně klesl. O jeho vzestup se v nejbližší době bude pokoušet právě s modely N8 a N9. A za kolik si novou Nokii pořídíme? V předprodeji pro USA zatím za velmi slušných 549 dolarů (11 000 Kč). Mile překvapila i cena pro českého zákazníka. Např. v Alze a Mall.cz si již dnes můžete smartphone předobjednat. Ceny se v českých obchodech pohybují kolem 12000 Kč (viz nákupní rádce Heureka). Na pultech českých obchodů bude zařízení dostupné v listopadu tohoto roku.

Zdroje:Hexus, Nokia, vlastní

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama