nokia-nabidne-zdarma-sve-mapy-pro-vsechny-telefony-s-windows-phone
Novinka Nokia nabídne zdarma své mapy pro všechny telefony s Windows Phone

Nokia nabídne zdarma své mapy pro všechny telefony s Windows Phone

Mirek Kočí

Mirek Kočí

3. 11. 2011 13:30 2

Ovšem aplikaci Nokia Drive, která přináší uživatelům turn-by-turn a bezplatnou hlasovou navigaci, si ponechá pouze pro své telefony. I tak jde ale o pěkné gesto, které ještě více posílí ekosystém Windows Phone 7.

Reklama

Finská společnost Nokia, která nedávno naskočila do rychlíku zvaného Windows Phone, oznámila, že mapovou službu Nokia Maps si bude moci v budoucnu stáhnout každý majitel telefonu s charakteristickými barevnými dlaždicemi. Příjemné navíc je, že bude dostupná zcela zdarma.

Výbornou turn-by-turn a hlasovou navigaci nazvanou Nokia Drive, si ale Nokia ponechává exkluzivně pouze pro své vlastní telefony. V současné její nabídka čítá pouze dva modely, kterými jsou Lumia 710 a Lumia 800. Oba se na vybrané trhy dostanou během listopadu. V České republice se začnou prodávat zkraje roku 2012.

Nokia nabídne zdarma své mapy pro všechny telefony s Windows Phone
i Zdroj: PCTuning.cz

Vraťme se ale ještě k mapám. Ty obsahují lokální seznam POI, který obsahuje adresu, telefonní číslo, recenzi a fotografii daného místa, ale také podrobné mapy v 2D a 3D zobrazení, na rozdíl od u nás nepoužitelného Bingu. Využít budete moct i funkci Deep Link, která umožňuje připnout jakékoliv místo ve formě dlaždice na úvodní obrazovku.

Nepřehlédněte:

Nokia ukázala naději. Představila své první dva mobily s Windows Phone

Od známého výrobce, který nedávno pohřbil operační systém MeeGo a vsadil svou budoucnost na Windows Phone 7, jde rozhodně o pěkné gesto, které navíc pomůže celé platformě.

Zdroj: WPCentral

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama