nokia-uvazuje-o-vyrobe-notebooku
Novinka Nokia uvažuje o výrobě notebooků

Nokia uvažuje o výrobě notebooků

Ace.

Ace.

26. 2. 2009 00:00 6

CEO Nokie, Olli-Pekka Kallasvuo, se v rozhovoru s Finskou televizí YLE vyjádřil, že Nokia zvažuje vstup na trh s notebooky.

Reklama

Pokud uvážíme probíhající změny na trhu elektronických zařízení, ať už ve způsobu jejich použití, nebo jejich typech (netbooky poměrně výrazně ukously prodeje plnohodnotných laptopů.), nemusí se nám takové úvahy zdát až tak divné. (Nokia zdaleka nevyrábí jen mobilní telefony, do jejího sortimentu patří mj. holínky, jimiž vybavila Švédskou armádu:) )

Kallasvuo uvedl: "Nemusíme se dívat 5 let do budoucna, abychom viděli, že to co považujeme za mobilní telefon, a to co známe jako PC, se v mnoha směrech prolíná.". Přestože Nokia by vstoupila do hry poněkud později, dá se říci, že ještě ne pozdě.

Nokia uvažuje o výrobě notebooků
i Zdroj: PCTuning.cz

Můžeme očekávat, že Nokia by přišla s něčím trošku odlišným od současné nabídky na trhu, například se snahou zavést rychlé datové připojení ( HSDPA, WiMAX) jako standardní výbavu svých zařízení. To se přímo nabízí, vzhledem k tomu, že Nokia v minulosti propagovala své telefony jako ideální pro připojení k internetu. Je ještě příliš brzo hádat, jaké osvěžení nám Nokia přinese; jedna z možností by mohly být stroje postavené na úsporných ARM procesorech a operačním systému Symbian, ale to je zatím čistá spekulace.

Vzhledem k tomu, že telefon se symbianem mám doma, se mi poslední část zdá opravdu dost nereálná: uživatelské rozhraní na něco takového opravdu není stavěné a aplikace mají potíže fungovat na telefonech s odlišným rozlišením. (i přes technologii ScalableUI, která tomuto měla zabránit.) Vypadá to, že nám nezbývá než čekat, čím nás Nokia překvapí..

Podle Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama