nokia-v-usa-znovu-zaluje-apple-za-zneuziti-patentu
Apple Novinka Nokia v USA znovu žaluje Apple za zneužití patentů

Nokia v USA znovu žaluje Apple za zneužití patentů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

30. 3. 2011 12:00 6

Spor mezi oběma společnostmi je vleklý a zdá se, že jen tak neskončí. Tentokrát jde o sedm patentů, které se týkají multitaskingu, synchronizace dat či využití Bluetooth.

Reklama

V pátek padlo u amerického soudu rozhodnutí, když soudce James Gildea konstatoval, že ze strany Applu nedošlo k porušení ani jednoho z pěti uvedených patentů Nokie.

Finové pochopitelně nejsou s rozhodnutím spokojení, takže včera americké Komisi pro zahraniční obchod (ITC) předložili další případ, který se týká rovnou sedmi patentů – od multitaskingu, operačních systémů, synchronizace dat, polohování a kvality hovoru až po využití příslušenství s technologií Bluetooth.

„Naše poslední stížnost ITC znamená, že ve sporu s Apple máme svých 46 patentů. Na porušení některých z nich jsme upozornili už v době, než Apple přišel s prvním iPhonem,“ tvrdí viceprezident Nokie, Paul Melin. Nezávislý specialista blogující o patentních sporech – Florian Mueller, situaci mezi oběma firmami zhodnotil následovně: „Nokia dala jasně a zřetelně najevo, že až tento vleklý spor skončí, bude Apple posílat šeky do Finska“.

Právní souboj mezi oběma společnostmi trvá už od podzimu 2009, kdy Nokia ITC a americkým soudům předložila první žaloby. Nakonec podívejte se na obrázek, kdo všechno se soudí a s kým ,-)

Nokia v USA znovu žaluje Apple za zneužití patentů
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: finance:yeahoo

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama