nokia-zahajila-predobjednavky-n9-s-cenou-ale-hodne-prestrelila
Novinka Nokia zahájila předobjednávky N9. S cenou ale hodně přestřelila

Nokia zahájila předobjednávky N9. S cenou ale hodně přestřelila

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 9. 2011 13:30 32

Finský výrobce se zřejmě inspiroval u Applu, jak jinak si totiž vysvětlit, že za model s „mrtvým“ OS si je schopen říct až 15 990 korun.

Reklama

Nokia dnešním dnem spustila předobjednávky na model N9, který je prvním a zároveň i poslední Nokií s operačním systémem MeeGo. Předpokládaný termín zahájení prodeje je stanoven na první polovinu příštího měsíce.

Pokud si zařízení předobjednáte, obdržíte osobní certifikát s vyznačením pořadí, podle kterého budou objednávky odbavovány. V ceníku se nachází dvě verze, ta první obsahuje 16GB paměť, k dispozici je i 64GB verze.

Uživatelům, kteří po tomto modelu pokukují, jistě neudělá radost koncová cena. Telefon se bude prodávat za 14 490, respektive 15 990 korun, což je docela hodně, uvážíme-li, že platforma MeeGo je prakticky mrtvá.

Cena je přehnaně vysoká a troufáme si tvrdit, že odradí od nákupu i skalní fanoušky značky. Nokia N9 je vybaven displejem s úhlopříčkou 3,9“ a rozlišením 854 × 480 bodů, nad nímž je ochranné „gorilí“ sklo. Prodávat se bude ve třech barvách: černé, růžové a tyrkysové. K předobjednání je zatím pouze v černém a modrém provedení.

V důsledku cen Nokie N9 máme trochu obavy o cenu modelů se systémem Windows Phone 7, na které mnozí netrpělivě čekají.

Nokia zahájila předobjednávky N9. S cenou ale hodně přestřelila
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Nokia

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama