norsky-atentatnik-byl-posledly-wow-a-hral-take-modern-warfare-2
Novinka Norský atentátník byl posledlý WOW a hrál také Modern Warfare 2

Norský atentátník byl posledlý WOW a hrál také Modern Warfare 2

Mirek Kočí

Mirek Kočí

23. 7. 2011 10:00 37

Svůj odporný čin předem ohlásil v manifestu. V něm se mimo jiné doznal k hraní počítačových her, např. Modern Warfare 2 využíval jako součást „tréninku“.

Reklama

Anders Behring Breivik, který v pátek na ostrově Utoya zmasakroval 92 lidí a další zranil, byl vášnivým hráčem World of Warcraft a Call of Duty: Modern Warfare 2. Jeden z nejhrůznějších činů v dějinách Norska dopředu ohlásil pomocí internetu několik hodin před samotným útokem. Manifest čítající 1500 stran nazval jako 2038 - Evropská deklarace svobody a píše v něm o tom, jak vyráběl z hnojiv bomby a proč je ve válce proti muslimům a multikulturní společnosti.

Inspiraci pro svůj ohavný čin také hledal v jedné z nejhranějších her Modern Warfare 2. „Koupil jsem si Modern Warfare 2. Jde pravděpodobně o jeden z nejlepších vojenských simulátorů a jednu z letošních nejlepších her. Vidím MW2 spíše jako součást mého tréninku, než cokoli jiného. Myslím, že zejména multiplayer je úžasný,“ tvrdil.

V části nazvané jako cvičení střelby potom uvedl: „Hraní Call of Duty Modern Warfare je dobrou alternativou, ale stejně byste se měli snažit získat nějakou praxi se skutečnými zbraněmi. Nejlépe s puškou s infračerveným značkovačem, je-li to možné.“

V manifestu se ostře vyjadřuje nejen proti muslimům, ale i agentům multikulturalismu a „kulturního marxismu“ (nebo „politické korektnosti“), kteří podle něj usilují o ovládnutí Evropy.

Anders Behring Breivik je vrah a lidská zrůda, která se ráda uchylovala do virtuálního světa WoW a hrála multiplayer Modern Warfare 2. K hrůzným činům se včera norské policii doznala. Před soudem se bude zpovídat v pondělí.

Norský atentátník byl posledlý WOW a hrál také Modern Warfare 2
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Gizmodo

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama