Notch u iPhonu letos zcela nezmizí, Apple plánuje dvě varianty
i Zdroj: depositphotos.com
Novinka Notch u iPhonu letos zcela nezmizí, Apple plánuje dvě varianty

Notch u iPhonu letos zcela nezmizí, Apple plánuje dvě varianty

David Jiránek

David Jiránek

29. 4. 2022 11:30

Nová řada iPhonu se blíží a opět ji doprovází vlna úniků informací. Tentokrát došlo i na fotky částí telefonu, konkrétně skla displeje. Čtveřice sklíček prozrazuje rozmístění senzorů a odkrývá, jak to bude s výřezem na horní straně panelu.

Reklama

iPhony 14 se nejspíše opět představí v září letošního roku na tradiční Keynote. Do té doby můžeme jen spekulovat o vzhledu i vlastnostech. Uniklé informace a fotky nyní poukazují zejména na upravení sestavy Face ID senzorů a čelní kamerky.

Níže přiložená fotografie původně sdílená na čínské sociální síti Weibo naznačuje, že dražší modely iPhone 14 Pro a Pro Max místo notche (výřezu) obdrží průstřel pro nezbytné senzory. Konkrétně by mělo jít o dva senzory spojené oválným průstřelem a kulatý nejspíše pro základní kameru.

Notch u iPhonu letos zcela nezmizí, Apple plánuje dvě varianty
i Zdroj: Twitter @SaranByte

Pokud si potrpíte na symetrické provedení, může vás rozložení dvojice odlišných průstřelů v displeji značně rušit. Opět to ovšem bude o zvyku. Z fotky se můžeme domnívat, že základní iPhone 14 a 14 Max si zachovají klasický notch, který nedávno prošel drobným zmenšením.

Co z fotografie už není tak snadno pozorovatelné, je lehce odlišný poměr stran u Pro verzí. Mělo by jít o poměr stran 20:9, kdežto základní verze si zachovají 19,5:9 poměr.

Na obrázku není vidět model Mini. Je možné, že nejmenší špičkový iPhone již nebude v nabídce. Možná Apple zařadí iPhone Mini mezi modely, které vydává jen jednou za pár let, jako je to s iPhonem SE.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama