notebooky-dell-xps-13-prichazi-s-procesory-intel-core-11-generace
Novinka Notebooky Dell XPS 13 přichází s procesory Intel Core 11. generace

Notebooky Dell XPS 13 přichází s procesory Intel Core 11. generace

Mirek Kočí

Mirek Kočí

7. 10. 2020 12:40 3

Společnost Dell Technologie v krátkosti oznámila, že představuje nové modely notebooků Dell XPS 13, XPS 13 2v1 a XPS 13 Developer Editon, které patří k prvním počítačům vybaveným 11. generací procesorů Intel. Kromě nich se mohou pochlubit také grafickou kartou Intel Xe a portem Thunderbolt 4.

Reklama

V novém XPS 13 se kromě nejnovějších procesorů nachází oproti přechozí verzi také vylepšená paměť LPDDR4x s taktem 4 267 MHz. Nejnovější porty Thunderbolt 4 přidávají další bezpečnostní vrstvu a také možnost přenášet obraz na externí 8K displej (nebo dva 4K). Elegantní vzhled dodává odolná konstrukce ze strojově opracovaného hliníku a uhlíkových vláken. Varianta 2v1 disponuje také IR kamerou s podporou funkce Windows Hello.

Notebooky Dell XPS 13 přichází s procesory Intel Core 11. generace
i Zdroj: PCTuning.cz

XPS 13 Developer Edition je postavený na operačním systému Linux s předinstalovanou verzí Ubuntu 20.04 LTS. Na základě zpětné vazby od komunity developerů umožnil Dell uživatelům přejít ze systému Windows na Linux. Ten si mohou zdarma stáhnout zde. A to i v případě, že si původně nezakoupili verzi Developer Edition. Oba systémy mohou na počítači fungovat společně, případně lze Ubuntu používat jako hlavní systém.

Celá rodina notebooků XPS 2020 nyní přichází zabalená ve stylovém dárkovém balení, které je vyrobené z udržitelných materiálů, včetně recyklovaných plastů z oceánu, lokálně recyklovaného plastu a recyklovaného papíru.

Všechny nové notebooky se do prodeje dostanou v následujících týdnech a měsících za dosud neupřesněnou cenu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama