Nová éra nositelných zařízení - Apple pracuje na svém chytrém prstenu
i Zdroj: Vygenerováno pomocí Bing AI
Novinka Nová éra nositelných zařízení - Apple pracuje na svém chytrém prstenu

Nová éra nositelných zařízení - Apple pracuje na svém chytrém prstenu

David Švrček

David Švrček

22. 2. 2024 11:24 5

Popularita chytrých prstenů stále stoupá. Letos chce na trh uvést svůj prsten Samsung, americký gigant Apple má následovat. V současnosti již drží několik patentů.

Reklama

Podle zprávy z korejského zdroje ET News, Apple připravuje své nové zařízení do rodiny nositelné elektroniky. Již od roku 2015 sbírá patenty pro tvorbu chytrého prstenu. Prvním patentem byl prsten s fotoaparátem, druhým patentem zase prsten s dotykovým displejem, který pomocí gest ovládá iPhone nebo iPad.

Další zdroj si ale všiml, že Apple na patentech přidává a je tak možné, že již vyvíjí nějaké zařízení tohoto stylu. Jistě bude toto zařízení obsahovat senzory pro měření životních funkcí a tělesných hodnot, stejně tak, jako je tomu u Apple Watch. Možné je také funkce ovládání vašeho iPhonu pomocí gest. Gesta rukou se naučily používat i nejnovější hodinky Apple Watch, implementace této technologie do menšího zařízení tak pro výrobce nebude jistě problém. Jistě si jablečný výrobce toto své zařízení vymazlí a bude tak skvělým doplňkem již existujícího “ekosystému”.

Ilustrace chytrého prstenu Apple z patentu
i Zdroj: Apple
Ilustrace chytrého prstenu Apple z patentu

Chytré prsteny nabírají v poslední době na popularitě a je dost možné, že do budoucna buď nahradí, nebo doplní chytré hodinky. Ze spekulací víme, že korejský gigant Samsung má letos na představení nových produktů představit svůj Galaxy Ring. Další výrobci budou jistě následovat. Zatím nemůžeme s jistotou říct, kdy se chytrého prstenu od Applu dočkáme, může to být příští rok, ale klidně i za několik let. Na tyto závěry si budeme muset ještě nějakou dobu počkat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama