nova-generace-grafik-nvidia-kepler-se-objevi-nejprve-v-ultraboocich
Novinka Nová generace grafik nVidia Kepler se objeví nejprve v ultraboocích

Nová generace grafik nVidia Kepler se objeví nejprve v ultraboocích

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

30. 1. 2012 06:00 18

Nvidia pravděpodobně na trh přijde s novými grafikami z druhé strany, od ultrabooků. To je dobrý krok, jelikož AMD zde nic nemá a mohla by to být dobrá příležitost, pokud si je nVidia jistá, že AMD porazí i v desktopovém trhu.

Reklama

AMD již své nové grafické karty na 28nm výrobním procesu vydalo, avšak jde cestou nejprve stolních variant a navíc těch nejvýkonnějších. Společnost nVidia na to pravděpodobně bude z druhé strany, nabídne tedy nejdříve notebookové grafické karty na novém výrobním procesu a s novou architekturou. Od nVidie se tedy pravděpodobně dočkáme nejdřív malých mobilních čipů s nízkou spotřebou.

Nová generace grafik nVidia Kepler se objeví nejprve v ultraboocích
i Zdroj: PCTuning.cz


Ultrabooky jsou tenčí než je krabička od zápalek

Grafické karty architektury Kepler jsou již ve výrobě a během pár týdnů se začnou rozesílat partnerům. Podle informací mají Asus a Acer už připravené ultrabooky s novými grafickými čipy. Kvůli malým rozměrům a hlavně nízké tloušťce není uvnitř utlrabooků moc místa a proto se hodí nový výrobní proces a nVidia chce být v tomto směru první, jelikož AMD se soustředí spíše na APU Trinity. Navíc nVidia má bonus ve formě technologie Optimus, která přinese jak výkon, tak vysokou výdrž. Grafické čipy v ultraboocích by měly mít spotřebu do 20 W. Pokud jsou informace pravdivé a vše půjde podle plánu, tak by výrobci měli dostat grafické čipy do konce února.

Zdroj: NordicHardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama