Nová řada Expert od MSI kopíruje vzhled Founders edice
i Zdroj: Guru3D
Novinka Nová řada Expert od MSI kopíruje vzhled Founders edice

Nová řada Expert od MSI kopíruje vzhled Founders edice

David Jiránek

David Jiránek

26. 1. 2024 15:20 18

MSI při uvedení RTX 4080 SUPER plánuje odhalit úplně novou řadu EXPERT. Půjde už na pohled o prémiové karty, které konceptem i vzhledem kopírují Founders edice od Nvidie.

Reklama

MSI se novou řadou grafik nepochlubilo už nějakou dobu. Série EXPERT byla poprvé odhalena na veletrhu CES a možná malinko zapadla mezi tunou dalších novinek. Svoji slávu si tak zažije až příští týden, kdy vychází RTX 4080 SUPER od Nvidie, což značí i premiéru EXPERT řady.

Už na pohled je jasné, že se MSI inspirovalo, možná až okopírovalo design Nvidia. Zelený tým samozřejmě taky nevytvořil něco originálního, avšak Founder edice karet jsou už od RTX 30 konceptem dvou větráčků na opačných stranách karty známé. Stejně tak tomu bude i u EXPERT řady. Na jedné straně tak najdeme ventilátor, který tlačí vzduchu do útrob konstrukce, na opačné zase druhý, který tahá vzduch skrze žebrování směrem ven.

Nová řada Expert od MSI kopíruje vzhled Founders edice
i Zdroj: MSI

Musí se uznat, že kromě rozmístění větráčků a jejich způsobu fungování, se MSI vydalo vlastní vlastní cestou a design jasně odlišíte. Chladič o tloušťce 3,5 slotu má na fotkách až bronzový nádech a působí prémiovým dojmem. Karta tak vypadá draze a celkem těžce. Uvnitř se navíc ukrývá vapor chamber.

Co se specifikací týče, základní frekvence jader byla navýšena oproti Founders kartám o 60 MHz na výsledných 2610 MHz.  Ve zbytku jde o celkem obyčejnou verzi RTX 4080 SUPER.

Co se cenovky týče, asi bude startovat výše než na rovných tisících dolarech.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama