nova-verze-antiviru-eset-dokaze-lepe-odhalit-malware
Novinka Nová verze antiviru ESET dokáže lépe odhalit malware

Nová verze antiviru ESET dokáže lépe odhalit malware

Mirek Kočí

Mirek Kočí

27. 10. 2020 09:45

ESET vydává novou verzi svých řešení pro domácí zařízení s operačním systémem Windows. Nové funkce se zaměřují především na zvýšenou ochranu proti malwaru, který se dokáže v operačním systému skrývat a maskovat svou činnost. Nynější verze 14 obsahuje dva nové skenery a vylepšení stávajících funkcí.

Reklama

Nová verze domácích produktů s pořadovým číslem 14 zahrnuje širokou škálu vylepšených funkcí – počínaje přesnější detekcí malware, přes zvýšení zabezpečení online bankovnictví, až po inovovaného správce hesel. Jednou z klíčových změn je přidání skenerů registru systému Windows a rozhraní Windows Management Instrumentation. Tyto nástroje dokáží detekovat i malware, který zneužívá registry nebo se maskuje ve Windows Management Instrumentation.

Modul Domácí síť, určený pro monitorování chytrých domácností, se dočkal vylepšené detekce připojených zařízení a doporučení k vyřešení bezpečnostních problémů. Uživatelé mají jednak přehled o všech zařízeních v jejich síti a mohou si tak zkontrolovat, zda jsou připojena jen důvěryhodná zařízení a nikdo jiný na připojení neparazituje. Ale stejně tak jsou upozorněni na bezpečnostní rizika. Například zastaralý firmware nebo slabé heslo na routeru a podobně.

Nová verze antiviru ESET dokáže lépe odhalit malware
i Zdroj: PCTuning.cz

Další z rizikových oblastí jsou elektronické finanční transakce. Novinka pro domácnosti proto přináší upgrade funkce Ochrana online plateb a bankovnictví. Obsahuje vylepšenou obranu proti keyloggerům, tedy útokům pomocí malwaru, prostřednictvím kterého útočníci získávají přehled o stisknutých klávesách. Mód pro bezpečné prohlížení internetu je nově možné spustit v libovolném podporovaném prohlížeči, mód chrání soukromí uživatele při online platbách či používání sociálních sítí.

V neposlední řadě se redesignu dočkal správce hesel, který je součástí prémiového řešení ESET. Obsahuje nové funkce, jakými jsou vzdálené odhlášení z webových stránek či vzdálené vyčištění historie prohlížení. Tyto funkce jsou dostupné přes mobilní aplikaci pro Android nebo rozšíření pro prohlížeče. Aplikace pro iOS bude dostupná v nejbližší době.

Závěrem dodejme, že uživatelům se jejich aktuální bezpečnostní produkt na nejnovější verzi bezplatně a automaticky sám aktualizuje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama