nova-zbran-proti-warezu-vuvuzela
Novinka Nová zbraň proti warezu? Vuvuzela!

Nová zbraň proti warezu? Vuvuzela!

Mirek Kočí

Mirek Kočí

5. 12. 2010 13:45 34

Spustíte-li na Nintendu DS pirátskou verzi hry Michael Jackson: The Experience, neuslyšíte písničky krále popu, nýbrž nesnesitelný monotónní zvuk.

Reklama

Herní studio Ubisoft je pověstné svým nesmiřitelným bojem proti softwarovému pirátství. V době, kdy míra warezu na trhu PC her je nebetyčná a plnohodnotný titul si kupuje pouze hrstka hráčů, jsou vývojáři postavení před nelehké rozhodnutí, co s tím. První možností je, že nastoupí cestu benevolence, tzn., že na boj s warezem rezignují a hru vydají bez ochrany. Další naopak sází na postup zcela opačný. Je nekompromisní a v boji s piráty využívá čím dál drsnější metody. Jeho propagátorem je právě francouzské herní studio Ubisoft. Předpokládám, že jste slyšeli o hře Assassin’s Creed II a o nepopulární nutnosti být při jejím hraní připojeni k internetu. I tato ochrana ale nakonec vzala za své a tak jediné, čeho docílila, byla frustrace a pachuť hořkosti v ústech všech poctivých hráčů.

Nová zbraň proti warezu? Vuvuzela!
i Zdroj: PCTuning.cz

Ubisoft ale v boji s warezem ještě přitvrzuje. Na hráče, kteří si stáhli hru Michael Jackson: The Experience pro Nintendo DS, čeká nemilé překvapení. Pokud jste sledovali fotbalové mistrovství v Jižní Africe, hlasité troubení vuvuzely jistě znáte. Jedná se o nástroj, dnes obvykle vyráběný z plastu, kteří používají tamní fotbalový fanoušci. Při fouknutí vyluzuje nesnesitelný monotónní zvuk, který se dá přirovnat k roji rozzuřených vos nebo slonímu troubení. Pokud spustíte pirátskou verzi hry, ochrana reaguje tím, že se namísto písniček s králem popu aktivuje nepříjemný zvuk vuvuzel, který se nedá vypnout. V tomto případě Ubistoft zabodoval. Za kreativitu mu dávám jedničku s hvězdičkou.

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama