Nové grafiky RTX 50 prý budou mít podstatně vyšší příkon než minulá generace
i Zdroj: Nvidia
Novinka Nové grafiky RTX 50 prý budou mít podstatně vyšší příkon než minulá generace

Nové grafiky RTX 50 prý budou mít podstatně vyšší příkon než minulá generace

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

202

Kdo potřebuje výkonné a zároveň úsporné komponenty, že? Prostě to napalte na maximum, ať to žere jako tank, hlavně když bude výkon drtit konkurenci.

Reklama

Ale ne, zas tak hrozné to není. Řada RTX 40 sice proti generaci RTX 30 nepřinesla v mainstreamu kdovíjaké zvýšení výkonu (nebo taky žádné, viz. RTX 4060 vs RTX 3060), ale energetická efektivita je velice slušná. A i ty nejvýkonnější karty jako RTX 4080 Super a 4090 jsou v poměru watt/výkon pořád dobré, ačkoli žerou jako raketoplán. Ale bude hůř (dobře už bylo). Objevil se nový leak o příkonu nadcházející generace RTX 50 od profláklého špiona kopite7kimi.

Ten vyjevil, že nová generace bude podstatně energeticky hladovější, než současná generace RTX 40. Podle všeho tím budou postiženy veškeré modely a samozřejmě ty nejvýkonnější budou mít o to větší nároky. V dřívějším úniku energetické kalkulačky Seasonic je zmíněna RTX 5070 s TGP (total graphic power) na 220 wattů a RTX 5090 s hodnotou 500 wattů (RTX 4090 hltala 450 wattů). Ale kopite7kimi jednoduše říká, že to bude ještě víc. Ale jako vždy, drby je nutno brát s rezervou, i když tento osvědčený informační špion má poměrně kvalitní zdroje. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama