nove-notebooky-od-aceru
Novinka Nové notebooky od Aceru

Nové notebooky od Aceru

Michal Částka

Michal Částka

25. 9. 2009 00:00

Na měsíc říjen plánuje společnost Acer vydat nové notebooky poháněné procesorem AMD.

Reklama

Notebooků, které jsou založené na jakékoliv AMD platformě není příliš mnoho (spousta z Vás ví proč). Acer proto přichází s modely, které ponesou procesor od AMD. Jedná se o typy Aspire 7540 s úhlopříčkou displaye 17,3" a Aspire 5542 se standardními 15,6". Jak už jsem naznačil v prvních několika větách, tak oba ponesou AMD procesor a to konkrétně Turion II. Oba stroje by měli disponovat, až 4GB operační paměti RAM typu DDR2, pevným diskems kapacitou 640GB a DVD/Blu-ray mechaniku.

Nové notebooky od Aceru
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle typu budou vybaveny buď nějakým integrovaným grafickým chipem nebo Radeonem HD4570. Mezi standardní vybavení patřit Gigabitový Ethernet, Wi-Fi, D-sub a HDMI výstup.

Nové notebooky od Aceru
i Zdroj: PCTuning.cz

Výrobce uvádí, že výdrž baterie je kolem 2,5 hodiny - to není příliš mnoho a pokud koncová cena těchto modelů nebude v přijatelných mezích, tak asi spousta z Vás sáhne radši po řadě Timeline. Aspire 7540 a 5542 se začne prodávat od 22 října a to s operačním systémem Windows 7 Home Premium. Cena, která je teď uvedena se pohybuje na hranici 450 Liber a to s integrovanou grafickou kartou. Cenu 500 Liber můžete očekávat s výkonnějším Radeonem HD4570.

Zdroj: TCmagazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama