Nové ovladače pro Intel Arc zvýšily výkon v Assassin’s Creed Unity o stovky procent
i Zdroj: Intel
Novinka Nové ovladače pro Intel Arc zvýšily výkon v Assassin’s Creed Unity o stovky procent

Nové ovladače pro Intel Arc zvýšily výkon v Assassin’s Creed Unity o stovky procent

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

28. 6. 2023 21:00 6

Osobně jsou mi grafiky Arc sympatické. Mají slušné parametry, nestojí moc a vypadají dobře. Potíž je však s tím prachmizerným výkonem.

Reklama

Nebo jinak, výkon není za tu cenu tragický, ale tyhle grafiky mají na mnohem víc a důvodem jsou neodladěné a zabugované drivery. Při uvedení byly Arc karty tak zabité ovladači, že se ani nedaly pořádně otestovat. Recenzentům padaly systémy, hry, samotné ovladače, nešlo pořádně kde co nastavit a tak dál. Intel si toho byl vědom a pořád na ovladačích maká. Jedním z velikých problémů byl bídný výkon ve starých hrách pod DX11. Starý Assassin’s Creed Unity byl přesně takto postižen a nedal se v podstatě hrát.

Ale pozor, nové ovladače dokázaly výkon zvednout z prachu u cesty a snímky se vydrápaly na hratelné hodnoty. Ale abychom byli féroví, ty stovky procent nárůstu výkonu nebyl zas takový kumšt, jelikož předtím Assassin’s Creed Unity běžel sotva kolem 10-20 FPS. Podle videa výše se snímky vyhouply až na 70-80. Takový nášup FPS je spíš ojedinělý a třeba F1 22 (pod DX12) běží nyní lépe v průměru o 20%. I tak je třeba ocenit, že Intel na své karty nekašle a snaží se z nich vydolovat maximum. Ovladače najdete zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama