nove-soc-nvidia-tegra-k1-snimkuje-3-75-rychleji-nez-tegra-4
Novinka Nové SoC NVIDIA Tegra K1 snímkuje 3,75× rychleji než Tegra 4

Nové SoC NVIDIA Tegra K1 snímkuje 3,75× rychleji než Tegra 4

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

20. 1. 2014 12:00 3

Přibližně před dvěma týdny představila NVIDIA své nové SoC Tegra K1. Nyní se objevily první výsledky benchmarků, které odhalily výrazně vyšší grafický výkon oproti předchozímu modelu Tegra 4.

Reklama

Nový čip od NVIDIA bude k dostání ve čtyřjádrové a dvoujádrové variantě, přičemž obě varianty budou vybaveny 192 GPU jádry. Jejich grafický výkon by se tedy neměl nijak lišit. První, quad-core varianta je vybavena čtyřmi 32bitovými jádry Cortex A15 od společnosti ARM s maximální taktovací frekvencí 2,3 GHz. 

Nové SoC NVIDIA Tegra K1 snímkuje 3,75× rychleji než Tegra 4
i Zdroj: PCTuning.cz

Dvoujádrové SoC K1 je potom založeno na dvou 64bitových jádrech Denver, která byla vyvinuta přímo firmou NVIDIA. Obě jádra Denver nabídnou maximální frekvenci 2,5 GHz. Nutno dodat, že hodnota TDP (navrženého tepelného výkonu) by u obou modelů neměla přesahovat 5 W. 

Nové SoC NVIDIA Tegra K1 snímkuje 3,75× rychleji než Tegra 4
i Zdroj: PCTuning.cz

Z výsledku benchmarku GLBench T-Rex 2.7 je patrné, že nový čip K1, nebo spíš jeho grafická složka, je schopna produkovat 60 snímků za sekundu ve Full HD rozlišení. To jinými slovy znamená, že rychlost snímkování je 3,75× větší než u jeho předchůdce, tedy SoC Tegra 4, a asi dvakrát větší než u současného SoC A7 od Apple. Podle těchto výsledků zvládne nový čip snímkovat dokonce rychleji než integrované grafické karty Intel HD Graphics 4200 a 4400, kterými jsou často vybaveny současné notebooky. 

Nezbývá než dodat, kdy se na nové čipy můžeme těšit. Quad-core čipu Tegra K1, založeného na jádrech Cortex A15, bychom se měli v chytrých zařízeních dočkat ještě tento rok, zatímco dual-core verze bude bohužel k vidění až v roce 2015.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama