Nové tlačítko na připravovaném iPhonu - ocení jej hlavně fotografové
i Zdroj: macrumors.com
Novinka Nové tlačítko na připravovaném iPhonu - ocení jej hlavně fotografové

Nové tlačítko na připravovaném iPhonu - ocení jej hlavně fotografové

David Švrček

David Švrček

22. 1. 2024 10:52

Z úniků chystaného iPhonu 16 Pro je patrné, že připravovaný model získá nové speciální "capture" tlačítko. Sloužit bude jako inteligentní spoušť fotoaparátu.

Reklama

Zahraniční server The Information doplňuje úniky Macrumors, že má informace o testování tohoto tlačítka u celé řady iPhonů 16. generace, tedy i základní, plus a dva pro modely. Tlačítko bude umístěno na pravé straně telefonu, pod zapínacím tlačítkem. Nabídnout má funkci dotykových gest či tlakový senzor stisknutí.

Pohled na iPhony 16 Pro z boční strany
i Zdroj: macrumors.com
Pohled na iPhony 16 Pro z boční strany

Jedná se patrně o jednu z největších hardwarových novinek chystaných iPhonů. Kromě funkce klasické spouště fotoaparátu, nabídne také “přimáčknutí” pro zaostření, jako to známe digitálních fotoaparátů. Spekulace navíc nasvědčují, že pomocí přejíždění prstem  na strany tlačítka, bude uživatel moci záběr přibližovat. Tato funkce se bude hodit zejména u iPhonu 16 Pro, neboť mají získat novou čočku teleobjektivu, která nabídne až 5x optický zoom. Nový má být také 48 MPx ultraširokoúhlý objektiv.

 Zda bude mít tlačítko nějaké uplatnění i v jiných aplikacích zatím není jasné. Jeho využití by jistě našli také aplikace třetích stran. Podobných pokusů o fyzickou spoušť fotoaparátu jsme mohli vidět celou řadu u starších android smartphonů. Tato myšlenka se rýsuje výrobcům chytrých telefonů i dnes. Poslední vlajková loď z dílny Xiaomi, Xiaomi 13 Ultra např. nabízela příslušenství v podobě zadního krytu, na kterém bylo umístěno hned několik tlačítek a koleček, spolu s rukojetí pro lepší uchopení telefonu.

Xiaomi 13 Ultra s Ultra photography kitem
i Zdroj: Xiaomi
Xiaomi 13 Ultra s Ultra photography kitem

Představení samotných iPhonů 16 je ještě daleko, nové modely můžeme očekávat až během podzimu letošního roku. Je tedy více než pravděpodobné, že o nových funkcních a výbavě modelů ještě uslyšíme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama