novy-macbook-pro-bude-mit-retina-displej
Apple Novinka Nový MacBook Pro bude mít Retina displej

Nový MacBook Pro bude mít Retina displej

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

15. 5. 2012 10:00 14

O čem se spekulovalo před skoro dvěma měsíci se dnes víceméně potvrdilo a Apple pozitivní uživatelé tak mohou jásat. 

Reklama

Apple skutečně připravuje tenkou verzi MacBook Pro, která má úhlopříčku 15" a v této době se vyrábějí první testovací kousky. Ačkoliv se jedná o tenčí verzi MacBooku Pro, není si s MacBook Air příliš podobný. Neobsahuje totiž hlavně tolik proklínané zúžení které vytvářelo nepříjemnou hranu v oblasti, kam uživatel pokládal svá zápěstí.

Nový MacBook Pro bude mít Retina displej
i Zdroj: PCTuning.cz

Užší design si tvůrci mohli dovolit také kvůli absenci optické mechaniky. Pro instalaci software se tak Pro uživatelé musí spolehnout na App Store, případně si dokoupit externí mechaniku SuperDrive, která se připojuje pomocí USB a je v prodeji již od uvedení prvního MacBooku Air.

K připojení externích zařízení budou moci uživatelé použít dvojici USB 3.0 portů, které jsou schopny přenášet data rychlostí až 5 gigabitů za sekundu, případně si zvolit jako pomocníka rozhraní Thunderbolt, které má maximální rychlost na hranici 20 Gb/s a je schopné obsluhovat až 7 zařízení najednou. Jeho konektor je tvořen mini DisplayPortem.

Nový MacBook Pro bude mít Retina displej
i Zdroj: PCTuning.cz

Hlavním tahákem pro koupi bude ale něco úplně jiného - Retina displej, který známe z Applích zařízení do ruky. Bude to vůbec poprvé, co displej s takto jemným rozlišením bude osazený v notebooku a sám jsem zvědavý, jaké budou reakce uživatelů. Jaké bude rozlišení není jisté. Podle materiálů INtelu, který se snaží prosadit displeje s jemným rozlišením i do dalších oblastí, by rozlišení mohlo dosahovat hustoty kolem 250 dpi a 15" MacBook by tedy mohl mít rozlišení 3840 x 2160.

Zůstaňte naladěni a stejně jako my očekávejte oznámení uvedení do prodeje a hlavně cenu.

Nepřehlédněte:

Zdroj: vr-zone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama