Nový Realme 8i míří do prodeje za méně než pět tisíc
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Nový Realme 8i míří do prodeje za méně než pět tisíc

Nový Realme 8i míří do prodeje za méně než pět tisíc

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 10. 2021 17:44

Ve snaze navázat na úspěch oblíbené řady 8 uvádí společnost Realme do prodeje nového kandidáta – model Realme 8i. Dostupný je ve dvou provedeních, v konfiguraci 4 GB RAM + 64 GB za 4 999 Kč a 4 GB RAM + 128 GB za 5 499 Kč.

Reklama

Realme v České republice jako první v segmentu levných telefonů uvádí na trh telefon s obnovovací frekvencí 120 Hz. Displej má úhlopříčku 6,6 palce a Full HD+ rozlišení. Uvnitř tepe zbrusu nový čipset MediaTek Helio G96 s osmijádrovým procesorem (dvě velká jádra A75 a šest malých A55) společně s 4GB operační pamětí.

Nový Realme 8i disponuje i funkcí Dynamic RAM Expansion (DRE), která umožňuje využít část vnitřního úložiště jako doplněk operační paměti. Spuštěné aplikace, na něž už operační paměť nestačí, telefon odloží do virtuální RAM. Mobil tak v případě potřeby zvládne zvětšit svou RAM až na 7 GB, ale funkce je dostupná pouze u varianty 4 GB + 128 GB. Na zadní straně najdeme trojitý fotoaparát s 50Mpx hlavním snímačem. Zbylé dva pomocné snímače mají rozlišení 2 Mpx (makro a portrétní).

Nový Realme 8i míří do prodeje za méně než pět tisíc
i Zdroj: PCTuning.cz

Díky baterii článku 5 000 mAh telefon na jedno nabití zvládne až 40 hodin hovoru, poslech 1 200 skladeb nebo přehrání 18 filmů. V balení je připraven 18W adaptér i silikonový obal. Bonusem je i nalepená fólie na displeji přímo z výroby.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama