novy-xbox-360-se-sam-chrani-pred-prehratim
Novinka Nový Xbox 360 se sám chrání před přehřátím

Nový Xbox 360 se sám chrání před přehřátím

Martin Stančík

Martin Stančík

22. 6. 2010 17:00 13

Starší verze konzole Xbox 360 se v některých případech přehřívala až došlo k poškození, novější model se dokáže chránit lépe.

Reklama

Přehřívání původní verze konzole Microsoft Xbox 360 je poměrně dobře zdokumentovaný fakt, který často končí až fyzickým poškozením. Novější verze Xbox 360 Slim se už dokáže před podobnými problémy chránit lépe. Průběžně kontroluje teploty uvnitř konzole a pokud dojde k překročení kritické meze, dokáže se sama automaticky vypnout. Pokud nedochází k dostatečnému chlazení a vestavěné chlazení už prostě nestíhá, uprostřed spouštěcího tlačítka se objeví červená tečka a konzole se potom sama vypne.

Nový Xbox 360 se sám chrání před přehřátím
i Zdroj: PCTuning.cz

Jakmile k tomu dojde, na televizoru objeví zpráva, která vypnutí z důvodu možného přehřátí vysvětluje. Microsoft existenci funkce, která monitoruje přehřívání nového Xboxu 360, potvrdil. To je jistě dobrý krok, neboť jakmile se u předchozích verzí Xboxů 360 objevil "červený kruh smrti" (Red Ring of Death neboli RRoD), musela být konzole odeslána do sevisního oddělení Microsoftu na technickou kontrolu. Nyní je uživatel pouze instruován, že Xbox 360 se sám vypnul, aby zabránil poškození a bude možné ho opět spustit, jakmile přestane blikat hlavní tlačítko.

Nový Xbox 360 se sám chrání před přehřátím
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroje: CNET a Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama