Nový Xbox dorazí ještě před PlayStationem 6
i Zdroj: Depositphotos
Novinka Nový Xbox dorazí ještě před PlayStationem 6

Nový Xbox dorazí ještě před PlayStationem 6

David Jiránek

David Jiránek

19. 12. 2023 14:30 5

Příští generace konzole Xbox má dorazit o něco dříve, než se plánovalo. Microsoft údajně hodlá reagovat na PS5 Pro úplně novou konzolí.

Reklama

Aktuální generace konzolí od Microsoftu a Sony je s námi od roku 2020 a postupně stárne. Ačkoliv výkon PS5 a Xboxu Series X nelze zatím označit za brzdu při grafickém vývoji her, v nadcházejících letech se to již tradičně změní. Sony proto má za rok uvést PlayStation 5 Pro, který přinese zejména vyšší grafický výkon s lepší podporou ray tracingu. Microsoft na to má odpovědět rovnou novou konzolí.

Nástupce Xboxu Series X nemá být aktualizací (nebo “Pro” verzí) aktuálního modelu. Půjde o plnohodnotnou novou generaci a má dorazit v roce 2026, tvrdí řada spekulací. To by znamenalo, že konzole od Microsoftu bude na trhu necelé dva roky po PS5 Pro, ale zároveň dříve jak PS6. Microsoft se totiž nechal slyšet, že Xbox Series X je už onou “Pro” verzí aktuální generace. Přesto kolují úniky alespoň okolo designového refreshe spolu s vyšší kapacitou interního úložiště.

Nový Xbox dorazí ještě před PlayStationem 6
i Zdroj: Microsoft

Co se týče výkonu příštího Xboxu, základem mají být opět střeva od AMD. Konkrétně procesor s architekturou Zen 5 a grafika s RDNA5. Na obrázku výše je sice zmíněno Zen 6, ale aktuálně pro desktopovou konzoli má platit Zen 5. Implementace dřívější architektury by Microsoftu umožnila vydání konzole přes PlayStationem 6.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama