Nový zákon o vyměnitelných bateriích se dotkne i handheldů
i Zdroj: ifixit
Novinka Nový zákon o vyměnitelných bateriích se dotkne i handheldů

Nový zákon o vyměnitelných bateriích se dotkne i handheldů

David Jiránek

David Jiránek

18. 7. 2023 19:40 5

Evropská unie před několika týdny schválila nový zákon, který bude vyžadovat, aby telefony měli uživatelsky vyměnitelnou baterii. Podle nových informací tento zákon, který vstoupí do platnosti za pár let, zahrne i stále populárnější handheldy.

Reklama

Zákon o snadno vyměnitelných bateriích vyvolává řadu ohlasů. Někteří si novou vyhlášku chválí, jiní ji označují za zbytečnou. Důležité ale je, že zákon opravdu v platnost vejde až v roce 2027 a řada mobilních výrobců se bude muset přizpůsobit. Jenže nedojde jen na telefony. Serveru overkill.wtf se podařilo získat upřesnění o zákoně, které hovoří, že se vyhláška bude týkat také herních handheldů.

Podle nového zákona mají být baterie uvnitř těchto zařízení snadno vyměnitelné uživatelem za pomocí běžně dostupných nástrojů, případně pomocí příslušenství, které bude v balení. Krom toho mají uživatelé obdržet návod na výměnu akumulátorů. Tato změna se dotkne i herních handheldů příští generace. Tedy například nástupce Steam Decku a možná již nového Nintenda Switch, o kterém se v posledních měsících spekuluje.

Nový zákon o vyměnitelných bateriích se dotkne i handheldů
i Zdroj: Consilium Europa

Dočkat bychom se měli i dostupných náhradních baterií od výrobců i třetích stran. U řady zařízení, kde baterie odchází po dvou letech, půjde jistě o užitečnou vlastnost.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama