Nvidia hledá inženýra pro připravovaného nástupce Nintenda Switch
i Zdroj: depositphotos.com
Novinka Nvidia hledá inženýra pro připravovaného nástupce Nintenda Switch

Nvidia hledá inženýra pro připravovaného nástupce Nintenda Switch

David Jiránek

David Jiránek

16. 5. 2022 13:30

Spekulace okolo nástupce handheldu Nintendo Switch se opět rozjíždějí. Nvidie podle posledních informací hledá nové zaměstnance, kteří by dokázali odladit výkon slabšího GPU.

Reklama

Minulý rok naplno odstartovaly spekulace o novém modelu Nintenda Switch. Oblíbená herní konzole nakonec dostala jen lehce vylepšený OLED displej a dokovací stanici s více porty. Opravdového nástupce tak stále vyhlížíme.

Je téměř jisté, že druhý Switch získá vnitřnosti od Nvidie. Hlavním lákadlem má být technologie DLSS a architektura Ampere. Jak nyní poukázala pracovní nabídka, Nvidia hledá konzolové vývojáře a inženýry. Ti by se měli vyznat v 3D grafice a architektuře méně výkonných grafických karet. Cílem nově nabraných zaměstnanců mají být úpravy a optimalizace low-end GPU. Spolu se zmínkou o konzolích nabídka přímo odpovídá spekulacím okolo druhého Switche.

Konzole PS5 a Xbox Series využívají vnitřnosti od AMD a rozhodně je nelze označit za low-end. Steam Deck sice výkonem nepatří mezi špičku, ale rovněž se výrobce upsal AMD, navíc jde o nové zařízení a nástupce není zatím v plánu. Zbývá nám tedy jenom Nintendo.

Vzhledem k tomu, že Nvidia teprve hledá správné lidi k vytvoření a optimalizaci hardwaru, mohlo by to znamenat, že další Nintendo Switch stále nemá ani finální hardwarové specifikace. Konzole bychom se tedy mohli dočkat až za delší dobu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama