nvidia-kupuje-firmu-icera-dalsi-dilecek-do-cipu-tegra
Novinka Nvidia kupuje firmu Icera. Další díleček do čipu Tegra

Nvidia kupuje firmu Icera. Další díleček do čipu Tegra

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

10. 5. 2011 06:00 4

Celý obchod stál 367 milionů dolarů a Nvidia tak otevírá nové možnosti při návrhu čipů Tegra, které se budou mnohem více hodit do chytrých telefonů.

Reklama

Výrobce Icera se zabývá vyvíjením bezdrátových procesorů pro 2G, 3G a 4G sítě. Nvidia firmu koupila za cenu 367 milionů amerických dolarů v hotovosti a celý obchod by měl být dokončen do jednoho měsíce. Co to pro Nvidii znamená? Především vytvoření dalšího čipu, který už v základu nabídne možnost použití v mobilních telefonech bez nutnosti přidávání dalších čipů, které by řešili právě mobilní síť.

Nvidia kupuje firmu Icera. Další díleček do čipu Tegra
i Zdroj: PCTuning.cz

Starší (a třeba i levnější) Tegra 2 bez mobilní sítě se tak může používat v tabletech a novinka v mobilních telefonech, resp. čip, který bude obsahovat nějaké části od firmy Icera. Tím nejdůležitějším je ale přiblížení se v konkurování výrobci Qualcomm, který také na trh výrobcům tabletů a chytrých telefonů dodává SoC (System on Chip) řešení. Jak jsem již napsal, Nvidia tím také může rozšířit svojí nabídku a mít tak dva produkty, které bude nabízet. Nvidia tak navíc posiluje svoje umístění na mobilním trhu.

Zdroj: TCM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama