nvidia-poleze-do-zeli-intelu-a-amd
Novinka NVIDIA poleze do zelí Intelu a AMD

NVIDIA poleze do zelí Intelu a AMD

Michal Mitrega

Michal Mitrega

4. 3. 2009 00:00 22

Na včerejší technologické konferenci se víceprezident NV, Michael Hara, vyjádřil k otázce z publika: "Můžete nastínit jestli/za jak dlouho se NVIDIA pustí na trh s procesory?"

Reklama

Odpověď: "Za čas začne dávat smysl přistupovat k x86 trhu stejně jako jsme to udělali s Tegrou. Tegra je totiž kompletní počítač na jediném čipu. NVIDIA se ale nehodlá pustit do všech segmentů CPU trhu." Podle všeho to vypadá, že se NVIDIA bude snažit zkonstruovat konkurenta pro Atom v kapesních zařízeních a netboocích.

NVIDIA poleze do zelí Intelu a AMD
i Zdroj: PCTuning.cz

Michael Hara pokračuje: "Za 2-3 roky 'bude mít smysl' představit vlastní SoC (System on a Chip - slepenec procesoru, grafického jádra a paměťového řadiče)." Hara věří, že v high-endovém segmentu musí být CPU oddělené od grafického jádra, ale že je na trhu velký prostor i pro vysoce integrované SoC. "Zatím to ale není nutné, protože tu máme platformu Ion s procesorem Atom."

VP NVIDIE se svěřil i s tím, že NVIDIA bez debaty jednou x86 čip představí. Za 2-3 roky budou mít již jak Intel tak i AMD velice silnou pozici na trhu levných platforem sestávajících z CPU, IGP, paměťového řadiče a kdo ví čeho ještě. V případě vstupu silného třetího hráče se můžeme těšit na pěknou cenovou válku.

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama