nvidia-uvede-herni-konzoli-shield-jiz-31-cervence
Novinka Nvidia uvede herní konzoli Shield již 31. července

Nvidia uvede herní konzoli Shield již 31. července

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

23. 7. 2013 10:00 8

Nvidia Shield měla být uvedena již koncem června, ale kvůli některým komplikacím bylo vydání odloženo, nyní to však vypadá, že se Shield konečně dočkáme a to již 31. července

Reklama

Nvidia Shield je netradiční konzole, která se zaměřuje na mobilní hraní. Konzole je založena na čipovaé sadě Tegra 4, která obsahuje čtyři jádra ARM Cortex-A15 při hodnotě 72 CUDA jader. Konzole poběží s operačním systémem Android 4.0, což znamená, že hry bude možné stahovat z obchodu Google Play.

Nvidia uvede herní konzoli Shield již 31. července
i Zdroj: PCTuning.cz

Jedinečné je na konzoli to, že se jedná o herní ovladač podobný tomu u Xbox 360 nebo PlayStation, který je také vybaven 5 palcovým displejem s rozlišením 1280×720 pixelů a navíc OS Android. Pro on-line hraní je Shield navíc vybaven 802.11n WiFi adaptérem. Dalším zajímavým aspektem Shieldu je, že na něj lze přenášet počítačové hry, přičemž při připojení lze využít výkon grafické karty GeForce z počítače. 

Nvidia začne prodávat svoji herní konzoli Shield ve Spojených státech a Kanadě již za 8 dní a to za cenu 299 dolarů, tedy téměř 6 tisíc korun.

Zdroj: Hardware.info

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama