NZXT představilo modulární mechanickou klávesnici a herní myš
i Zdroj: Twitter @NZXT
Novinka NZXT představilo modulární mechanickou klávesnici a herní myš

NZXT představilo modulární mechanickou klávesnici a herní myš

David Jiránek

David Jiránek

16. 3. 2022 15:00

Firma NZXT zabývající se zejména prodejem komponentů do počítačů představuje dvojici minimalistických periferií. Klávesnice nabídne snadno vyměnitelné spínače, myš pro změnu velmi přesný snímač.

Reklama

Klávesnice NZXT Function je postavená na hliníkovém těle v minimalistickém provedení, které narušuje pouze kolečko po levé straně a trojice bočních tlačítek. Deska klávesnice umožňuje rychlou výměnu spínačů (hot-swap) a je kompatibilní s MX typy.

K dispozici je pět různých spínačů - Gateron Blue, Brown, Red, Aliaz Silent a Silent Black Ink. Poslední dva jsou ovšem za příplatek. Základ klávesnice lze vybírat ze třech velikostí a třech barev. Výrobce nabízí MiniTKL, TKL a 100% rozložení v černé, šedé a bílé verzi.

Aby kombinací nebylo málo, klávesy je možno objednat v černé a šedé variantě s dalšími pěti doplňkovými zabarveními funkčních kláves. Stejnou pěticí odstínů disponuje i odpojitelný USB-C kabel.

Pro začátek je k dispozici ANSI rozložení, později bude dostupný taky ISO layout. Nechybí samozřejmě RGB podsvícení, jež lze ovládat skrze software NZXT CAM. Cena začíná na 120 dolarech za MiniTKL variantu a končí na 150 dolarech. Připlatíte si ovšem za barevné kabely, premium switche a sestavení. V balení dvojice větších modelů se nachází také opěrka pro zápěstí.

Myš Lift Mouse je rovněž decentní a vyznačuje se zejména senzorem PixArt 3389 s 16K rozlišením. Velké plochy na spodní straně slibují minimální odpor při pohybu a jednoduchá konstrukce srazila váhu na pouhých 67 gramů.

Myš si lze opět přizpůsobit barevnými kombinacemi. V základu je k dispozici bílá a černá verze, obě s šesti různými barvami bočnic a tlačítek. Cena startuje na 60 dolarech.

Kdy se objeví klávesnice a myš i v České republice nebylo oznámeno. NZXT u nás nabízí zejména komponenty.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama