o2-zrychluje-pevny-internet-nasazenim-bondingu
Internet Novinka O2 zrychluje pevný internet nasazením bondingu

O2 zrychluje pevný internet nasazením bondingu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

25. 11. 2020 11:15 2

O2 začíná ode dneška nabízet svým zákazníkům nové řešení v rámci technologie xDSL, tzv. bonding, díky kterému je možné dosahovat až dvojnásobných rychlostí na metalických přípojkách.

Reklama

Operátor O2 reaguje na rostoucí nároky svých zákazníků a proto začíná nabízet tzv. bonding, který dokáže zdvojnásobit rychlosti pevného internetu. Ve více než 1,5 milionech domácností tak bude možné zajistit přípojku s rychlostí 100 Mb/s., dvě pětiny domácností dosáhnou dokonce na rychlost 250 Mb/s.

Princip fungování bondingu je jednoduchý. Na adresu, kde bude zákazník využívat pevný internet od O2, přivede operátor dva páry metalických drátů namísto jednoho, čímž se výsledná rychlost dvojnásobí.

O2 zrychluje pevný internet nasazením bondingu
i Zdroj: PCTuning.cz

Aby bylo možné rychlost internetu z prvního páru sečíst s rychlostí internetu z druhého páru vedení, a tím pádem doručit dvojnásobnou rychlost, je nutné tyto dvě rychlosti sloučit. To zajistí zařízení zvané Terminátor, které v domácnosti vždy instaluje technik. Zákazníci jej získají zdarma. Rychlost připojení na své adrese si zákazníci O2 mohou ověřit zde.

 
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama