Objevily se fotky chystaného monstra Titan RTX – je to vtip nebo realita?
i Zdroj: Nvidia
Novinka Objevily se fotky chystaného monstra Titan RTX – je to vtip nebo realita?

Objevily se fotky chystaného monstra Titan RTX – je to vtip nebo realita?

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

29. 1. 2023 19:45 21

Že by opravdu nový Titan? Nebo si z nás někdo dělá blázny? Za dveřmi NVIDIE se nepochybně něco kutí, ale při pohledu na fotky se musíme zahalit hávem nedůvěry.

Reklama

Zvěsti o 800 W obludě jsme už dávno četli. Také měla mít tak drtivý výkon a příkon, že doslova stravovala sama sebe. Byl to blábol nebo realita? To ví asi jen NVIDIA sama. Nyní se objevily fotky údajné grafiky RTX Titan architektury Ada Lovelace a je to ještě větší mamut, než jsme čekali. Nejpodivnější jsou konektory HDMI a DP naštosované v řadě vedle sebe, nikoli nad sebou jak je zvykem. Z toho by se mohl učinit závěr, že i PCB bude otočené o 90° a bude vodorovně se základní deskou (což je samozřejmě jen věštění ze zaprášené bowlingové koule). Na čtyřslotovém bracketu je vidět číslo PCB PG137, což koreluje s tím, co někdy v létě zveřejnil informátor kopite7kimi.

Podle něj by údajný Titan měl mít čip AD102 s 18176 CUDA jádry a 48 GB 24Gbps GDDR6X paměti. Pokud by NVIDIA chystala jak Titan tak 4090 Ti, mohla by ještě konfiguraci čipu a paměť poupravit tak, aby Titan byl opravdu šéf. Kdy (nebo jestli vůbec) tyto karty uvidíme, museli bychom opět věštit. Nicméně Ti modely jsou už poměrně zaběhlým pravidlem, takže na ten by se dalo i vsadit a NVIDIA už možná jen číhá na správný moment k vydání. Ale plnokrevný Titan? Uvidíme. 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama