odhaleny-specifikace-chystane-rady-ssd-torch-od-spolecnosti-patriot
Novinka Odhaleny specifikace chystané řady SSD Torch od společnosti Patriot

Odhaleny specifikace chystané řady SSD Torch od společnosti Patriot

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

2. 12. 2014 08:00

Ještě před samotným oficiálním uvedením této řady SSD na trh se na stránkách e-shopu Amazon objevily specifikace jejích jednotlivých modelů. 

Reklama

Podle uniklých informací bude nová řada SSD zahrnovat dva modely, které se liší kapacitou a přenosovými rychlostmi. Vybrat si budeme moci z kapacit 240 nebo 120 GB. Společným jmenovatelem obou kapacitních verzí bude tradiční 2,5palcový formát, tloušťka 7 mm a rozhraní pro připojení SATA III (6 Gb/s). 

Oba disky jsou založené na 16nm synchronních MLC NAND flash čipech a využívají řadiče Phison PS3110. Díky tomu nabídne 240GB varianta sekvenčních rychlost čtení až 555 MB/s a rychlost zápisu až 535 MB/s. 120GB verze je na tom o něco hůře, jeho sekvenční rychlost čtení sice dosahuje až 545 MB/s, ale maximální rychlost zápisu je pouze 430 MB/s. Informace o náhodných 4K přenosech známá bohužel není.

Odhaleny specifikace chystané řady SSD Torch od společnosti Patriot
i Zdroj: PCTuning.cz

 

A teď k tomu nejdůležitějšímu, čímž je pro většinu z nás patrně cena obou modelů. 120GB model by měl být již brzy k dostání za cenu 67 dolarů (1 485 Kč), zatímco za 240GB variantu zaplatíme 106 dolarů (2 350 Kč). Bude se tedy jednat o poměrně solidně vybavené disky pro zákazníky z řad běžných spotřebitelů.

Zdroj: techPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama