OpenAI vytvořilo detektor ChatGPT obsahu, bojí se ho však použít
i Zdroj: Vygenerováno pomocí Copilot AI
Novinka OpenAI vytvořilo detektor ChatGPT obsahu, bojí se ho však použít

OpenAI vytvořilo detektor ChatGPT obsahu, bojí se ho však použít

David Švrček

David Švrček

OpenAI má hotový detektor textu vytvořeného AI, ale bojí se ho vydat kvůli obavám o jeho spolehlivost a spravedlnost. Navíc zákazníci hrozí, že by kvůli němu přešli ke konkurenci.

Reklama

OpenAI vyvinula metodu textového vodoznaku pro identifikaci obsahu vytvořeného pomocí ChatGPT. Tento nástroj, podle interní dokumentace, má až 99,9% účinnost. Přesto společnost váhá s jeho nasazením, protože existují obavy, že by mohl být zaujatý vůči autorům, kteří nejsou rodilými mluvčími angličtiny. Dále tuto techniku lze snadno obejít pomocí překladačů nebo drobných změn v textu.

Další problém spočívá v možnosti reverzního inženýrství nástroje, což by mohlo vést k vytvoření metod pro neutralizaci detekční technologie. OpenAI také bere v úvahu zpětnou vazbu od uživatelů ChatGPT, z nichž 69 % se obává falešných obvinění z podvádění. Navíc 30 % uživatelů uvedlo, že by kvůli tomu pravděpodobně přešli ke konkurenční AI generativní technologii.

OpenAI vytvořilo detektor ChatGPT obsahu, bojí se ho však použít
i Zdroj: OpenAI

OpenAI se snaží najít rovnováhu mezi ochranou proti podvádění pomocí AI a zachováním důvěry uživatelů. Minulé pokusy o detekci AI generovaného textu měly problémy s nízkou úspěšností a falešnými poplachy. Přesto existuje velká globální poptávka po spolehlivém detektoru AI, což potvrzují interní průzkumy, kde 80 % respondentů podporuje jeho zavedení. Společnost proto zvažuje alternativní metody k textovému vodoznaku, aby vyhověla oběma stranám - potřebu detekce AI obsahu a obavy uživatelů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama