opera-mini-5-pro-iphone-vydana-porazi-prohlizec-safari
Apple Novinka Opera Mini 5 pro iPhone vydána - porazí prohlížeč Safari?

Opera Mini 5 pro iPhone vydána - porazí prohlížeč Safari?

Mirek Kočí

Mirek Kočí

13. 4. 2010 14:00 6

Jablíčkaří čekali tak dlouho až se nakonec dočkali. V Appstore se v noci na dnešek objevila Opera Mini 5 pro iPhone.

Reklama
Opera Mini 5 pro iPhone vydána - porazí prohlížeč Safari?
i Zdroj: PCTuning.cz

V dnešních časných ranních hodinách se v Appstore (internetový obchod, kde mohou uživatelé zakoupit aplikace pro iPhone/iPod Touch/iPad) objevila zdarma toužebně očekávaná Opera Mini 5 pro iPhone. Schvalování aplikace se protahovalo do nekonečna a vypadalo to, že počin norských vývojářů nakonec schválen nebude. Nestalo se, a tak vám v tuto chvíli přinášíme exkluzivní dojmy.

První dojmy:

Aplikace startuje poměrně dlouho, přesto je řádově rychlejší než Safari, respektive alternativní Mercury Web Browser. Zoomování (přiblížení) se provádí jedním dotykem a je bleskurychlé. Potěší také matice 9ti tabů pro rychlý přístup k oblíbeným stránkám a „full screen“ režim. V neposlední řadě bych vypíchl také menší náročnost na paměť přístroje. Radostí je také cachování stránek. V Opeře je radost využívat tlačítko zpět.

Přejděme k pohledu z druhé strany. Absence Multitouch může být pro někoho problém, mě osobně až tak nevadí. Každopádně jako největší minus Opery mini vidím po 3 hodinách používání časté rozhození layoutu stránek: velké množství jich je načteno chybně (rozhozené obrázky, sloupce a další nepochopitelné chyby). Celkový dojem z Opery Mini 5 pro iPhone je tak po „vyhypovaném“ očekávání více než rozpačitý. Uvidíme, zda-li celkový dojem vylepší v budoucnu uvolněné aktualizace.

Zdroj: YouTube

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama