opera-si-pochvaluje-novou-nabidku-prohlizecu-ve-windows
Apple Novinka Opera si pochvaluje novou nabídku prohlížečů ve Windows

Opera si pochvaluje novou nabídku prohlížečů ve Windows

Martin Stančík

Martin Stančík

6. 3. 2010 19:00 12

Společnost Opera oznámila, že díky nabídce více prohlížečů ve Windows v rámci EU se počet stažení kopií jejího prohlížeče ztrojnásobil.  

Reklama
Internet Explorer 8 od Microsoftu je jedním z nejpomalejších prohlížečů na trhu, avšak využívá jej stále 60% všech internetových uživatelů. Z velké části je to proto, že je integrován do Windows a spousta běžných uživatelů nemá o alternativních prohlížečích ponětí. Na to si před časem stěžoval norský výrobce prohlížečů, společnost Opera, u Evropské komise, která následně zatlačila na Microsoft. Ten tak od března tohoto roku v evropské verzi Windows uživatelům nabízí jednoduchou možnost výběru jednoho z dvanácti nejoblíbenějších prohlížečů na trhu (tzv. ballot screen).

Opera si pochvaluje novou nabídku prohlížečů ve Windows
i Zdroj: PCTuning.cz

 

A podle prvních výsledků to vypadá, že ústupek Microsoftu alternativním prohlížečům velmi prospěl. Podle Rolfa Asseva z Opery se počet stažení Opery v evropských zemích od uvedení ballotu ztrojnásobil. Výrobci méně známých prohlížečů si však na Microsoft stěžují i nadále. Například podle Shawna Hardina, který stojí za šestým nejoblíbenějším webovým prohlížečem v Evropě s názvem Flock, mají prohlížeče Opera, IE, Chrome, Firefox a Safari v ballotu výhodu, neboť je uživatel uvidí v nabídce ihned, zatímco nabídka méně známých prohlížečů je v ballotu „zastrčena.“

 

Zdroj: DailyTech

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama