optimus-popularis-klavesnice-s-oled-tlacitky-vyfocena
Novinka Optimus Popularis - klávesnice s OLED tlačítky vyfocena

Optimus Popularis - klávesnice s OLED tlačítky vyfocena

Michal Mitrega

Michal Mitrega

1. 7. 2010 10:00 2

Art Lebedev je firma vyrábějící zajímavé klávesnice s OLED tlačítky. Ve stopách nejnovějšího modelu Popularis se za krátkou dobu jistě vydají i ostatní.

Reklama

Optimus Popularis od Art Lebedev se dočkal mnoha zpoždění. Až dnes se ale můžeme podívat na to, jak vypadá prozatím finální verze. Je to malá klávesnice bez numerického bloku a části se směrovými šipkami. Všechny tlačítka se ve své podstatě skládají z malých OLED displejů, na které si můžete naprogramovat jakékoliv obrázky a funkce. Klasická klávesnice se tak může v mžiku změnit na vychytané zařízení pro ovládaní her nebo jakýchkoliv jiných programů. Numerický blok tak můžete bez problémů získat nahoře na místě zbytečných 'Fx' kláves.

Důležitou funkcí Optimus Popularis je i jeden velký displej v horní části, které může zobrazovat takové informace jako je počasí, pohyby a stav akcií a měnových kurzů nebo počet nepřečtených e-mailů na Gmail.com. Funkcí bude jistě ve finálním zařízení mnoho.

Podle všeho by vás Popularis měl přijít na cca 1.000 dolarů i s poštovným. Technologie ale naštěstí není nic zázračného a dá se očekávat, že s podobnou klávesnicí v levnějším provedením přijdou i ostatní výrobci. Datum vydání neznáme.

Zdroj: SlashGear

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama