ovladne-ms-vyhledavace
Novinka Ovládne MS vyhledávače?

Ovládne MS vyhledávače?

Martin Stančík

Martin Stančík

19. 6. 2009 00:00

Microsoft plánuje během dalších pěti let investovat až deset procent příjmu do podpory svých webových vyhledávačů.  

Reklama


Toto rozhodnutí přichází jen pár dnů po té, co z nového průzkumu vyplynulo, že nový vyhledávač Microsoftu Bing skóruje a pár týdnů po spuštění má 12.1% amerického trhu (Google má 65%). "Řekl jsem našim akcionářům, že v příštích pěti letech chceme investovat pět až deset procent našeho příjmu do tohoto byznysu, a že v tom vidíme ekonomický přínos," řekl Steve Ballmer z Microsoftu.

"Z osmi procent se nedostanete na osmdesát lusknutím prstu, musíte být trpěliví," dodal Ballmer. "Do Xboxu jsme investovali roky a nyní nám generuje pěkný příjem." Jen za minulé čtvrtletí Microsoft ohlásil příjem 4.4 miliardy dolarů, což by znamenalo, že Ballmer chce čtvrtletně do vyhledávačů investovat 440 milionů dolarů, neboli skoro 1.8 miliardy dolarů ročně.

Společnost neposkytuje podrobnější informace o svých investicích, takže není jasné, zda půjde o dramatický nárůst. Microsoft, který mimo jiné vede rozhovory s Yahoo o možném partnerství, si na Google, který ovládl trh během několika let, brousí zuby už dlouho. Ballmer také projevil lítost nad tím, že Microsoft na trh s internetovými vyhledávači nevstoupil již dříve. "Chápali jsme technologický význam vyhledávačů, jen nás nenapadlo, jak na něm vydělat," dodal šéf Microsoftu.
 

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama