papez-tweetoval-z-ipadu-a-spustil-portal-news-va
Apple Novinka Papež tweetoval z iPadu a spustil portál News.va

Papež tweetoval z iPadu a spustil portál News.va

Mirek Kočí

Mirek Kočí

29. 6. 2011 17:45 42

Vatikán jde s dobou a pro věřící dnes spustil internetový informační portál News.va. Papež o tom informoval svým prvním tweetem.

Reklama

Vatikán dnes plně vstoupil do světa internetu, když oficiálně spustil multimediální portál News.va, který bude přinášet novinky po celém světě nejen o katolické církvi. Propojen je s účtem na Twitteru, Facebooku. Fotografie lze sdílet na Flickeru a videa na YouTube. Čtenáři budou informováni ve dvou jazycích – angličtině a italštině.

Papež tweetoval z iPadu a spustil portál News.va
i Zdroj: PCTuning.cz

Hlava katolické církve Benedikt XVI. o události informoval prostřednictvím mikroblogovací služby Twitter. Ze své pracovny na zařízení Apple iPad uživatelům vzkázal: „Drazí přátelé, právě jsem spustil News.va. Pochválen buď náš pán Ježíš Kristus. S mými modlitbami a s mým požehnáním.“

Není ale pravděpodobné, že by papež začal službu aktivně používat, cílem bylo zajistit novému portálu dostatečnou publicitu, což se povedlo.

Vatikán na Twitteru momentálně sleduje přes 41 tisíc lidí v angličtině a skoro tři tisíce lidí v italštině. Katolická církev se poslední dobou snaží více využívat internet, aby se přiblížila mladým lidem.

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama