pc-classic-je-mala-konzole-s-klasickymi-dosovymi-hrami
Novinka PC Classic je malá konzole s klasickými DOSovými hrami

PC Classic je malá konzole s klasickými DOSovými hrami

Martina Lipertová

Martina Lipertová

14. 11. 2018 09:00 2

Společnost Unit-e představila béžovou krabičku, která se jmenuje PC Classic. Jedná se o miniaturní konzoli ve stylu SNES, Playstation a Mega Drive Classic konzolí s tím rozdílem, že přehrává DOSové hry z 80. a 90. let. Přesně jako počítač, který už vlastníte. 

Reklama
PC Classic je malá konzole s klasickými DOSovými hrami
i Zdroj: PCTuning.cz

Stejně jako v případě všech dříve jmenovaných Classic konzolí je tato konzole plně závislá na nostalgii. Hry, které tyto konzole přináší, lze obvykle snadno najít i na internetu (ačkoliv ne vždycky legálně), přičemž stejně tak nějak tušíte, že si je zahrajete tak jednou, dvakrát a pak se k nim už nikdy nevrátíte. 

Design konzole PC Classic je inspirován klasickými stolními počítači z doby před 30 lety, což je docela ošklivé. Zlepšit tento dojem by mohl pomoci přibalený CRT monitor, ale to společnost Unit-e bohužel neplánuje.

Zatím bohužel nejsou známy ani tituly, s nimiž PC Classic přijde. Mělo by jich být celkem 30 a měla by se mezi nimi nacházet hra Doom, která je k vidění ve videu výše. 

PC Classic se bude dodávat s gamepadem, pokud však budete chtít utratit trošku více peněz, budete si moci přikoupit i klávesnici a myš. A když už jsme u těch peněz, cena této konzole byla stanovena na 99 dolarů (tzn. asi 2200 korun).

Zdroj: PC Gamer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama