physx-akceleratory-v-prodeji-jiz-na-podzim
Novinka PhysX akcelerátory v prodeji již na podzim

PhysX akcelerátory v prodeji již na podzim

Novák Radek

Novák Radek

4. 8. 2005 00:00 24

Stejně jako před lety byly představeny přídavné grafické akcelerátory 3dfx Voodoo, tak se situace opakuje v pozměněné podobě. Na podzim budou uvedeny na trh první PPU (physics processing units) akcelerátory s čipy PhysX od firmy AGEIA.

Reklama

PPU by měly odlehčit procesoru a samy zpracovávat náročné fyzikální výpočty – například interakce různých předmětů známé z her Half-Life 2, či Doom 3. Tím pádem se můžeme těšit na ještě propracovanější interakci s prostředím v nových hrách a další výdaje, které nás to bude stát, abychom si je mohli v plné kráse zahrát. Akcelerátory nebudou určeny ale pouze pro hry, nýbrž budou v budoucnu schopny akcelerovat výpočty v grafických CAD/CAM programech v 3D Studiu Max či Softimage.


PhysX akcelerátory v prodeji již na podzim
i Zdroj: PCTuning.cz

zdroj: PresencePC

Na počátku budou karty určeny pouze pro PCI sloty a s postupem času, až se více rozšíří, budou vyráběny pro PCIe4× sběrnice. Prvním výrobcem, kdo bude mít tu čest kartu s PPU představit by měl být ASUS, jednání s ostatními zájemci teprve probíhají. Cena a další podrobnější informace bohužel ještě nejsou známy, stejně tak se čeká až vývojáři přidají do svých her pro PhysX podporu.


PhysX akcelerátory v prodeji již na podzim
i Zdroj: PCTuning.cz

PhysX - vývojový vzorek, zdroj: GDHardware

Zdroj: Inquirer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama