pimp-my-computer-8-silent-storm-1-2
Návody Článek Pimp my Computer 8 - "Silent Storm" 1/2

Pimp my Computer 8 - "Silent Storm" 1/2 | Kapitola 5

Jan Štěpánek

Jan Štěpánek

27. 1. 2009 06:00 40

Seznam kapitol

1. Co bude základem? 2. Rozhovor s výhercem 3. Opravdu Eurocase? 4. A teď prostor pro úpravy 5. Oslíčku, otřes se…

 neNeuplynulo ani tolik času od zveřejnění výsledků snažení v posledním kole a máme tu hned další. Tentokrát však do jisté míry speciální, jak jsem již dříve avizoval. Již pojmenování tohoto kola může mnohým napovědět, a pokud prozradím, že je tu jistá spojitost s článkem o odhlučnění, musí být jasno asi všem. Ano, osmé kolo soutěže Pimp my Computer bude zaměřeno především na maximální odhlučnění, takže pojďme na to.

Reklama

Aby bylo možné interiér pořádně předělat, je nutné nejdříve vnitřnosti vystěhovat. Na vyndání hardware samozřejmě není až tak nic zajímavého, ale jelikož se v tomto kole právě na vnitřek počítače zaměříme více, než tomu tak bylo minule, myslím, že není úplně mimo mísu rozebrat podrobněji i rozložení komponent.

Pimp my Computer 8 - "Silent Storm" 1/2
i Zdroj: PCTuning.cz

První, co přišlo na řadu, byl disk, který jsem zmiňoval již na předchozí stránce. Toho mi bylo opravdu líto a věřím, že v novém umístění, které mám naplánované do upravené case, se mu bude líbit o poznání více. Poté už následovalo vymotání veškeré kabeláže od 550W zdroje LCpower a také jeho vystěhování. Kabeláž má tento PSU opravdu docela dosti, disponuje také specifikací ATX2.2, takže se není čemu divit.

Pimp my Computer 8 - "Silent Storm" 1/2
i Zdroj: PCTuning.cz

Referenční pasivní chladič grafické karty - proč ho nenechat?

Při postupném vymontovávání komponent jsem také samozřejmě průběžně promýšlel různé úpravy, které bude nutné provést. Většinou se totiž podle registračních fotek vymyslí pouze předběžná a velice obecná představa o modifikaci a až ve chvíli, kdy si mohu opravdu case pořádně prozkoumat zjistím, co konkrétně bude potřeba a nebo je možné udělat. Zde máme za úkol maximální odhlučnění, což znamená i výměnu chladiče grafické karty. V našem případě máme však poměrně štěstí, protože v PCI-E slotu je zasunut pasivně chlazený Radeon 2600XT. Referenční pasivní chladič kartě naprosto dostačuje, takže by bylo zbytečné vyhazování peněz investovat do nějakého lepšího pasivu.

Pimp my Computer 8 - "Silent Storm" 1/2
i Zdroj: PCTuning.cz

Detailnější pohledy do útrob skříně a na osazený hardware.

Pimp my Computer 8 - "Silent Storm" 1/2
i Zdroj: PCTuning.cz

Jiná situace však nastává v případě procesoru. Je totiž použit BOXový cooler AMD, který nepatří mezi ty nejtišší a nevýkonnější chladiče. A i když majitel patří mezi ty, kteří se o svoje PC poměrně starají, najdeme v pasivu a dokonce i na ventilátoru nemalé množství prachu. Toho se však člověk nikdy nevyvaruje, takže žádný problém. Tohle je však snad poslední okamžik, kdy se s tímto BOX chladičem setkáváme.

Pimp my Computer 8 - "Silent Storm" 1/2
i Zdroj: PCTuning.cz

Když pominu ještě mechaniky, které samozřejmě zmizely také hned na začátku, tak v case zbývá už pouze základní deska. ATX model od firmy MSI poputuje prozatím do kartonové krabice, ale neodpustil jsem si ještě fotku všech 4ks pamětí. Ve čtyřech DDR2 slotech jsou totiž instalovány celkem 3 GB pamětí od značek Corsair a Zeppelin. 

Pimp my Computer 8 - "Silent Storm" 1/2
i Zdroj: PCTuning.cz

Nakonec tedy case zůstává úplně prázdná a již nic nebrání vzniku naplánovaných úprav. Mimo sundání čelního plastového dílce bude nutné šasi upravit trošku rozsáhleji, o tom ale až v dalším článku.

sundani_predku

Sundaný čelní panel, nějaký prach se tu najde...:-)

Úplně nakonec však ještě zmíním, že case také trpí drobnými nedostatky, které jsou evidentně způsobeny používáním, jako například chybějí pár nožiček na spodní straně case, ale především několik oděrek na exteriéru, jež jste mohli pozorovat i na detailních obrázcích čelního panelu. Abych se předem vyvaroval nařčení o poničení case, tak zde uvádím aktuální fotografii bočnice, jež je jemně poškrábaná a chybí zde barva. Pokoušet se tyto místa opravit by však bylo poměrně složité, protože použitá prášková barva má opravdu velice atypickou strukturu.

poskozeni

Poškození barvy bočnice...co s tím?

Tímto děkuji za pozornost v úvodním článku osmého kola soutěže Pimp my Computer a budu se těšit co nejdříve u druhé části, kde budou všechny úpravy podrobně popsány. Samozřejmě je však na místě poděkovat i sponzorovi soutěže, bez něhož by ani tato modifikace nemohla vzniknout.

logo_stoobi

Děkujeme sponzorovi soutěže společnosti Mironet.

logo_mironet

I nadále můžete zasílat nové přihlášky do soutěže a získat tak šanci na vylosování. Znovu také připomínám pravidla registrace. E-mail musí obsahovat základní údaje o Vás (jméno, adresu, telefon), dále aktuální konfiguraci počítače a především minimálně tři fotografie. Jednu fotografii předního panelu, celkový pohled z úhlu a nakonec obrázek vnitřností. Vše v rozumné kvalitě a rozlišení. Duplicitní registrace jsou mazány, takže několikanásobným zasláním přihlášky nijak svojí šanci nezvýšíte. Na dotazy zaslané na tuto adresu nečekejte odpověď – e-mail slouží výhradně pro registrace do soutěže. Neposíláme ani jakékoliv potvrzení o přijetí registrace. Rád bych také vyvrátil fámu, že je nutné se registrovat pro každé kolo znovu - jedna registrace je platná po celou dobu, nová je nutná pouze v případě znatelnějšího upgrade sestavy.

mail
je mail, na který můžete stále posílat nové přihlášky

pimp_logo

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama