PlayStation odhalil herní ovladač pro handicapované
i Zdroj: PlayStation
Novinka PlayStation odhalil herní ovladač pro handicapované

PlayStation odhalil herní ovladač pro handicapované

David Jiránek

David Jiránek

5. 1. 2023 14:45

Po Xboxu představil speciální ovladač také PlayStation. Kruhový design nese řadu tlačítek, která lze vyměňovat. Spárovat lze speciální ovladač s klasickým DualSense gamepadem.

Reklama

Microsoft před lety představil Xbox Adaptive Controller, který pomáhá ke snadnějšímu hraní osobám s postižením. Sony přímou alternativu představilo při probíhajícím CESu. Projekt Leonardo rovněž půjde uzpůsobit a bude kompatibilní i s dalším příslušenstvím.

Jádrem projektu Leonardo je kruhová podstava, kde na obvodu můžeme osadit tlačítka ve dvou velikostech. Z jedné strany pak nalezneme klasickou analogovou páčku se třemi velikostmi nástavců.

Ovladač půjde různě přizpůsobovat pomocí výměnných tlačítek. Každé může mít až dvě funkce a v softwaru lze nastavit tři různé profily. Spárovat lze dva speciální ovladače a jeden nebo dva s DualSense gamepadem.

Leonardo bude kompatibilní jen s konzolí PS5, vlastníci starší generace budou muset upgradovat. Základna disponuje i vstupy na 3,5mm jacky, tudíž lze dodatečně připojit další univerzální ovládací prvky.

Celkový vzhled zapadá do designu PlayStationu a oproti Xbox verzi není tak rozměrný. Může zaujmout i zdravé hráče, kteří touží například po dalších tlačítkách ovládaných třeba nohou. Ostatně představivosti se meze nekladou.

Cenu ani datum uvedení do prodeje v tuto chvíli neznáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama