pocinaje-rokem-2020-budou-podnikatele-platit-microsoftu-za-bezpecnostni-updaty-windows-7
Novinka Počínaje rokem 2020 budou podnikatelé platit Microsoftu za bezpečnostní updaty Windows 7

Počínaje rokem 2020 budou podnikatelé platit Microsoftu za bezpečnostní updaty Windows 7

Martina Lipertová

Martina Lipertová

11. 9. 2018 11:00 3

Microsoft učinila další krok k tomu, aby lidi přiměla k upgradu na Windows 10. Oznámila totiž, že od roku 2020 budou podnikatelé platit za bezpečností upgrady k Windows 7.

Reklama
Počínaje rokem 2020 budou podnikatelé platit Microsoftu za bezpečnostní updaty Windows 7
i Zdroj: PCTuning.cz

Redmondská společnost si zkrátka nepřeje, aby lidé zůstávali u Windows 7 tak, jak se to stávalo s Windows XP. Postupně vyzkoušela několik taktických manévrů, jako například možnost upgradovat na Windows 10 během prvního roku od uvedení systému zdarma. Tato nabídka však dávno vypršela a tak se s tím Microsoft přestal "mazat". Firmy, které se rozhodnou zůstat u Windows 7, budou od roku 2020 Microsoftu odvádět poplatek za bezpečnostní aktualizace.

„Jak bylo oznámeno již dříve, rozšířená podpora systému Windows 7 končí 14. ledna 2020. I když někteří z vás už na nasazení systému Windows 10 pracují, chápeme, že každý se nachází v jiném bodě procesu. Proto dnes oznamujeme, že do ledna 2023 budeme pro Windows 7 poskytovat placené bezpečnostní aktualizace“ uvedl Microsoft na svém blogu.

Kolik budou aktualizace stát, Microsoft zatím neuvedl. Zmínil se ovšem o tom, že cena se každým rokem bude zvyšovat.

Nakonec je třeba zdůraznit, že placené aktualizace se netýkají domácích uživatelů. Platit budou pouze majitelé Windows 7 Professional a Windows 7 Enterprise, kteří jsou zahrnuti v programu Volume Licensing, tedy obecně podnikatelé.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama