Podívejte se, jak RTX 4090 zvládá Skyrim s tisícovkou modů
i Zdroj: Digital Dreams
Novinka Podívejte se, jak RTX 4090 zvládá Skyrim s tisícovkou modů

Podívejte se, jak RTX 4090 zvládá Skyrim s tisícovkou modů

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

4. 11. 2022 19:05 9

Legendární RPG se stále těší zájmů fandů. Desetitisíce modů to jen potvrzují. Až donedávna se však brunátně omodovaný Skyrim nedal pořádně hrát ve 4K na ničem.

Reklama

Avšak s příchodem RTX 4090 se doba změnila. Pamatuji na doby, kdy jsem měl GTX 770 se 2GB paměti a to věru nebylo dost, aby se člověk mohl s úpravami rozšoupnout. Výměna za GTX 970 a posléze za GTX 980 mi poskytla lepší možnosti. A když jsem onehdá pořídil GTX 1070 s 8GB, myslel jsem si, kterak už mě nic nezastaví ve vyšperkování Skyrimu do nebeských výšin. Ale kdepak. Stačí nahrát 2-4K textury, mody s úpravou objektů, rozšíření měst, nějaké to ENB a 60 FPS ve 4K je pouze vlhkým snem. Nutno podotknout, že výkonu docela pomohl příchod Skyrim Special Edition, jež prastarý program notně omladil. I tak platilo, že s dostatečnou časovou investicí se dala položit na lopatky jakákoli sestava.

U RTX 4090 ve spolupráci s adekvátním procesorem už to ale neplatí. Tento behemot s brutálním výkonem a 24GB paměti si namaže na chleba Skyrim se čtrnácti sty mody jak nic a produkuje stabilních 60 snímků ve 4K. K tomu je použito i RTGI (Ray Tracing Global Illumination), což taky trochu výkonu pozře. A hlavně, ten vizuál je až neuvěřitelný a můžete si ho sami vyzkoušet. Pochopitelně není nutné stahovat každý mod jednotlivě, je k dispozici seznam úprav (The Phoenix Flavour - Dragon’s Edition) a instalační průvodce. Tak co, zpátky do Skyrimu?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama