podivejte-se-jak-se-hraje-real-time-strategie-na-dotykove-obrazovce-pres-celou-stenu-video
Novinka Podívejte se, jak se hraje real-time strategie na dotykové obrazovce přes celou stěnu [video]

Podívejte se, jak se hraje real-time strategie na dotykové obrazovce přes celou stěnu [video]

Mirek Kočí

Mirek Kočí

13. 7. 2011 15:50 20

Tohle je akce jako řemen! Vesmírná strategie uzpůsobená hraní na šestimetrové dotykové obrazovce má opravdu něco do sebe.

Reklama

V době, kdy prezident společnosti 2K Games, Christoph Hartmann, mluví o tom, že strategické hry nejsou moderní a hráči už o ně nestojí, se na webu objevila dvě videa, která berou dech a dokládají přesný opak. Na svědomí je mají příznivci Hvězdných válek od Georga Lucase.

Na obou uvidíte hru Fleet Commander, což je pravděpodobně jedna z nejlepších strategií z prostředí Hvězdných válek, kterou vytvořil Arthur Nishimoto – student univerzity v americkém Illinois. To by samo o sobě nebylo až tak zajímavé, kdyby počítač nebyl napojen na šestimetrovou obrazovku s rozlišením 8160 × 2304 pixelů.

Účelem projektu bylo ukázat, že na velké dotykové ploše lze hrát i takové hry, jako jsou real-time strategie. Rozhraní tak bylo plně přizpůsobeno dotykovému ovládání a jak sami uvidíte, odezva je okamžitá. V tomto případě sice platí, že čím více rukou tím více vystřelených raket, ale to už je zanedbatelný detail…

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama