Podívejte se na Star Wars od Karla Zemana vygenerované pomocí AI
i Zdroj: Se svolením autora Davida Spáčila
Novinka Podívejte se na Star Wars od Karla Zemana vygenerované pomocí AI

Podívejte se na Star Wars od Karla Zemana vygenerované pomocí AI

Ondřej Lyko

Ondřej Lyko

8. 3. 2024 18:15 1

Umělá inteligence posloužila Davidu Spáčilovi jako nástroj pro tvorbu trailerů filmových adaptací, které vypadají jako Vynález zkázy nebo Asteroid City.

Reklama

Videomaker a AI nadšenec David Spáčil, alias Havran, dostal nápad, jak by asi vypadal film Star Wars, kdyby ho režíroval Karel Zeman. Za pomocí umělé inteligence a spousty nástrojů (Midjourney, ElevenLabs, RunwayML, D-iD, Dall-e, LeiaPix) se mu podařilo vytvořit trailery těchto filmových adaptací. Star Wars ve stylu Karla Zemana ale není jeho první a ani jediný počin. Již před dvěma měsíci na svém YouTube kanále havranoviny zveřejnil video, kde ukazuje Pelíšky jako od amerického režiséra filmu Asteroid City - Wes Andersona.

Vraťme se ale k již zmiňovaným Hvězdným válkám. Vytvářením krátké upoutávky strávil Havran desítky hodin. Použita byla hromada AI nástrojů a k finální postprodukci posloužily Adobe programy, které už dovednosti umělé inteligence taktéž využívají.

Sám autor, David Spáčil, se svými přáteli pořádá v KUMSTu v Brně konferenci pro kreativce a nadšence do AI. Přednášky na konferenci se zabývají vizionářskými pohledy a praktickými příklady využití umělé inteligence. Více o programu a konceptu celé události se dočtete na webových stránkách.

Samotný trailer pak kombinuje oba dva legendární filmy a nadčasové styly jak režiséra Karla Zemana, tak George Lucase. V upoutávce se vlastně objevuje od každého něco - postavy ze Star Wars hrají kultovní čeští herci, všechny titulky a texty jsou psány fontem typickým pro filmy Karla Zemana a celou atmosféru dokresluje úvodní melodie z Hvězdných válek v kombinaci se znělkou z Vynálezu zkázy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama