polovina-uzivatelu-ma-pocitac-s-ulozistem-do-kapacity-500-gb
Novinka Polovina uživatelů má počítač s úložištěm do kapacity 500 GB

Polovina uživatelů má počítač s úložištěm do kapacity 500 GB

Mirek Kočí

Mirek Kočí

1. 6. 2016 13:00 4

Se stále větším nárůstem kapacity dat se zvyšuje i kapacita počítačů a USB disků, na něž data ukládáme. Zatímco před zhruba deseti lety bohatě vystačila většina lidí s úložištěm do kapacity 50 GB, dnešní běžný uživatel s přehledem zaplní kapacitu desetinásobně vyšší. Vyplývá to z průzkumu společnosti VSHosting.

Reklama

Během posledních deseti let jde vývoj počítačových a telekomunikačních technologií stále kupředu, s čímž souvisí i prudká změna velikosti a podoby dat. Více než polovina (50,3 %) uživatelů osobních počítačů a notebooků v současnosti disponuje kapacitou mezi 121 a 500 GB. Pětina (22,2 %) z nich pak na svém osobním počítači využívá 501 i více GB.

Pozvolnější nárůst kapacity dat pak panuje u pracovních počítačů, ale i tam začíná postupně převládat trend navyšování, uvádí zpráva. Celkem 57,9 % dotázaných v průzkumu odpovědělo, že jejich pracovní notebook disponuje kapacitou dat o velikosti 51 až 120 GB. Kapacitu nad 120 GB pak majípracovní počítače zatím jen u 32,2, % uživatelů.

Polovina uživatelů má počítač s úložištěm do kapacity 500 GB
i Zdroj: PCTuning.cz

Stejně tak jako se stále navyšuje kapacita dat počítačů a notebooků, zvyšuje se i kapacita flash disků (USB). V současnosti bezmála polovina (48, 1 %) uživatelů standardně pracuje s flash disky o kapacitě mezi 2 až 8 GB a více než pětina běžně využívá USB s 16 až 32 GB.

Polovina uživatelů má počítač s úložištěm do kapacity 500 GB
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: vshostingtz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama