Položit mokrý telefon do rýže? Apple důrazně varuje před touto chybou
i Zdroj: Vygenerováno pomocí BingAI
Novinka Položit mokrý telefon do rýže? Apple důrazně varuje před touto chybou

Položit mokrý telefon do rýže? Apple důrazně varuje před touto chybou

David Švrček

David Švrček

21. 2. 2024 10:51 23

Kdo by neznal tuhle "babskou radu". Mokrý telefon položit do rýže, která absorbuje vlhkost rychleji. Akorát že vůbec! Apple před tímto jednáním důrazně varuje!

Reklama

Apple nově do manuálu k iPhonu přidává varování. V případě, že se váš iPhone namočí (což mu až tak, vzhledem k jeho vodotěsnosti nevadí), rozhodně jej nevkládejte do misky s rýží. O tomto triku určitě slyšel alespoň jednou každý z nás. Výrobce jablečných zařízení však proti tomuto kroku vydává varování. Na první pohled neškodný trik může vaše zařízení za několik tisíc výrazně poškodit, než aby mu pomohl.

Pokud v současnosti namočíte váš iPhone, vyskočí vám varovná hláška o zablokování napájecího portu, aby nedošlo k jeho poškození. Telefon tak nemůžete nabíjet, ani jej k ničemu připojit. Mnozí uživatelé se snažili proces schnutí urychlit trikem s rýží. Apple udává, že miniaturní částečky této obiloviny mohou proniknout do útrob vašeho zařízení a výrazně poškodit nejen nabíjecí konektor či reproduktor, v horším případě může poškodit i základní desku.

Položit mokrý telefon do rýže? Apple důrazně varuje před touto chybou
i Zdroj: Apple Support

Jak tedy z tohoto mokrého problému ven? Apple radí telefon obrátit portem dolů a poklepat jeho horní část, aby z něj voda vykapala. Poté umístit telefon na suché místo s průvanem a po cca 30 minutách zkusit připojit nabíječku. Pokud tento problém přetrvává, nezbývá než čekat. Apple varuje také před vysoušením pomocí stlačeného vzduchu nebo nějakého zdroje teplého vzduchu. Určitě se také vyhněte vysoušením vatou či papírovými utěrkami. Všechny tyto procesy mohou nezvratně poškodit nejen váš iPhone ale jakýkoliv jiný telefon. Dbejte tak na správné zacházení s vašim zařízením a vyhněte se nefunkčním radám.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama